Η επιχείρηση «ενσωμάτωση» καλά κρατεί για τον Γιάννη Σφαιρόπουλο, με τον τεχνικό του Ολυμπιακού να δίνει αρκετό χρόνο συμμετοχής στον χθεσινό αγώνα πρωταθλήματος με τον Αρη (86-66) στους Κιμ Τιλί και Μπόμπι Μπράουν προκειμένου να προλάβουν τους πιο προχωρημένους (σε χιλιόμετρα παιχνιδιών και συστημάτων) συμπαίκτες τους.

Με κεκτημένη ταχύτητα από το ΟΑΚΑ και τη μεγάλη νίκη επί του Παναθηναϊκού, ο Ολυμπιακός είχε πρωταγωνιστές τους Ελληνες με κορυφαίο τον Παπαπέτρου (15 π., 7 ριμπ., 4 ασίστ και 3/4 τρίποντα) και πολύ καλό τον Μάντζαρη (15 π. με 4/7 τρ. και 5 ασίστ), ο οποίος σχολιάζοντας το Οσκαρ του Κόμπι Μπράιαντ είπε: «Για μας τα Οσκαρ είναι η Ευρωλίγκα και το πρωτάθλημα, που θέλουμε να τα κατακτήσουμε».

Μπόμπι Μπράουν και Τιλί πήραν τον χρόνο τους, με τον κόουτς Σφαιρόπουλο να παραδέχεται: «Ο Μπράουν πρόσθεσε ποιότητα στην ομάδα μας αλλά δεν ήρθε και ο Μεσσίας. Πιστεύουμε σε όλους τους παίκτες, γι’ αυτό και δεν έφυγε κανείς, αλλά απλά κάναμε προσθήκη».

Την ίδια ώρα που ο Λευτέρης Μποχωρίδης ήταν ο κορυφαίος του Αρη (13 π.), ο οποίος πάντως καίγεται περισσότερο από τη διοικητική αστάθεια καθώς δεν υπάρχει φως από τον Νίκο Λάσκαρη, ενώ χθες έληγε το τελεσίγραφο των επιχειρηματιών που θέλουν να μπουν στην ομάδα.

Ο Παναγιώτης Γιαννάκης, που κρατάει τα σχοινιά και την ενότητα της ομάδας, είχε χθες ραντεβού με τις αναμνήσεις καθώς επέστρεψε στο ΣΕΦ (έστω ως αντίπαλος) έπειτα από τον αλήστου μνήμης τέταρτο τελικό πρωταθλήματος με τον Παναθηναϊκό τον Ιούνιο του 2010 που διεκόπη εις βάρος του Ολυμπιακού.

Τότε ο Σπανούλης (που δεν έπαιξε για να ξεκουραστεί χθες) αλλά και ο Μπόγρης έπαιζαν ακόμα στον Παναθηναϊκό, με τον Kill Bill μάλιστα να παίζει το τελευταίο του παιχνίδι με τα πράσινα.

Τις βάσεις για να μπορέσει να πάρει την πρόκριση στα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ στην Τουρκία θέλει να βάλει από απόψε (19.30, ΕΡΤ3) στο Παλατάκι ο ΠΑΟΚ κόντρα στην τουρκική Καρσίγιακα. Η οποία μπορεί να κινδυνεύει με υποβιβασμό στο τουρκικό πρωτάθλημα, αλλά ο τεχνικός του ΠΑΟΚ Ηλίας Παπαθεοδώρου τόνισε: «Είναι μία εξαιρετική ομάδα, ειδικά στην επίθεση. Εχει ταλέντο, έχει προσωπικότητα, ειδικά με τους αμερικανούς παίκτες της που είναι υψηλού επιπέδου. Θεωρώ ότι θα είμαστε έτοιμοι αύριο για να παίξουμε ένα παιχνίδι το οποίο περιμένουμε με ανυπομονησία».