Το στίγμα του στον παγκόσμιο χώρο άφησε για μια ακόμα φορά ο ελληνικός στίβος, δείχνοντας ότι αποτελεί σταθερή αξία με όλο και περισσότερες ποιοτικές αποστολές.

Το ότι μας έχει κακομάθει η κορυφαία αθλήτρια του επί κοντώ στον κόσμο στο να παίρνει συνέχεια το χρυσό μετάλλιο δεν σημαίνει ότι ήταν αποτυχία αυτό το χάλκινο για την Κατερίνα Στεφανίδη, που παρέμεινε στις υψηλές πτήσεις παρά τις ενοχλήσεις στους τετρακέφαλους και τη μέση.

Η ευχάριστη έκπληξη ήταν η γενικότερη εμφάνιση και τελικά η 5η θέση του (έφηβου) Εμμανουήλ Καραλή στο επί κοντώ (με 5,80 μ.), άλμα που εκτός από τη χαρά και το πρεστίζ θα του αποφέρει και 6.000 δολάρια από τη Διεθνή Ομοσπονδία Στίβου. Ο έτερος έφηβος της παρέας, ο Μίλτος Τεντόγλου (9ος στο μήκος), έδειξε ότι το μέλλον του ανήκει.

Σαφώς, η 6η θέση της Βούλας Παπαχρήστου στο τριπλούν και η 7η του Κώστα Φιλιππίδη μπορούσαν να είναι πολύ υψηλότερες –μέχρι και μετάλλιο –με βάση τις ικανότητές τους και ίσως αυτή είναι η χαμένη ευκαιρία της ελληνικής αποστολής. Οπως και η (οριακή μεν, σωστή δε) ακύρωση της εκπληκτικής Μαρίας Μπελιμπασάκη, που θα είχε ενδιαφέρον να τη δούμε στον τελικό των 400 μέτρων όπου είχε εξασφαλίσει την πρόκριση, πατώντας όμως τη γραμμή του διαδρόμου της.

Θετικοί ο Κώστας Δουβαλίδης (ημιτελικός 60 μ. με εμπόδια) και η Ραφαέλα Σπανουδάκη (πρώτη συμμετοχή στα 60 μ.). Ατυχη η Ελισάβετ Περιρίδου που έπεσε και δεν τερμάτισε στα 60 μ. με εμπόδια.