Μεγάλη ταλαιπωρία περιμένει σήμερα τους Αθηναίους κι όχι μόνο καθώς βάζουν χειρόφρενο για 24 ώρες οι συρμοί του ΟΣΕ λόγω απεργίας που έχει κηρύξει για σήμερα Τρίτη η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών (Π.Ο.Σ.).

Ετσι, θα υπάρξουν ματαιώσεις αλλά και τροποποιήσεις δρομολογίων σε όλο το σιδηροδρομικό δίκτυο της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης και της Πάτρας, καθώς και στα δρομολόγια των λεωφορείων στη διαδρομή Κιάτο – Πάτρα και αντιστρόφως.

Παράλληλα, δεν θα λειτουργήσει η γραμμή 3 του μετρό στο τμήμα Δουκίσσης Πλακεντίας – Αεροδρόμιο(00:00 – 24:00).

Οι εργαζόμενοι στον σιδηρόδρομο αντιδρούν στην επικείμενη ιδιωτικοποίηση της ΕΕΣΣΤΥ (λήξη δεσμευτικών προσφορών στις 6 Μαρτίου) και στη συνεχιζόμενη, όπως λένε, απαξίωση όλων των εταιρειών που έχει ως αποτέλεσμα τη δυσχέρεια πραγματοποίησης του μεταφορικού έργου,ενώ κάνουν λόγο και για τεράστιες ελλείψεις προσωπικού.

Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ ΑΕ, με ανακοίνωσή της, ζητά την κατανόηση του επιβατικού κοινού και εκφράζει τη λύπη της για όποια ταλαιπωρία υποστεί λόγω των απεργιακών κινητοποιήσεων, για τις οποίες η εταιρία ουδεμία ευθύνη φέρει.

Στάση εργασίας από τις 8 το πρωί έως και τις 5 το απόγευμα έχουν εξαγγείλλει, εξάλλου, τα ταξί στην Αττική.

Όπψως αναφέρει η ανακοίνωση του Συνδικάτου Αυτοκινητιστών Ταξί Αττικής (ΣΑΤΑ), οι οδηγοί ταξί δηλώνουν την αντίθεσή τους στην «παράνομη και αυθαίρετη εισβολή της Uber στις επιβατικές μεταφορές» εξαπολύοντας επίθεση «στην κάθε καινοτομία – πλατφόρμα που κλέβει τον ταξιτζή και τη χώρα μας».