Στη σύλληψη τεσσάρων Ιρακινών, οι οποίοι σχεδίαζαν επίθεση εναντίον της αμερικανικής πρεσβείας στην Άγκυρα,  προχώρησαν την Δευτέρα οι τουρκικές δυνάμεις ασφαλείας. 

Σύμφωνα με πληροφορίες των τουρκικών ΜΜΕ, οι 4 άνδρες συνελήφθησαν στην πόλη Σαμψούντα στη Μαύρη Θάλασσα, στη βόρεια Τουρκία, κατά τη διάρκεια μιας εφόδου που πραγματοποιήθηκε έπειτα από τον συναγερμό που σήμανε χθες η αμερικανική πρεσβεία, η οποία θα παραμείνει κλειστή καθόλη τη διάρκεια της ημέρας.

Οι τέσσερις ύποπτοι φέρονται να έχουν διασυνδέσεις με την τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος, ενώ ηλεκτρονικά έγγραφα που βρέθηκαν στην κατοχή των συλληφθέντων, κατασχέθηκαν από τις τουρκικές αρχές.

Η αμερικανική πρεσβεία στην Τουρκία, η οποία βρέθηκε στο στόχαστρο μιας επίθεσης αυτοκτονίας το 2013, ανακοίνωσε ότι θα παραμείνει κλειστή την Δευτέρα για το κοινό λόγω μιας «απειλής ασφαλείας».

Μετά τον συναγερμό, οι τουρκικές αρχές ενίσχυσαν σήμερα τα μέτρα ασφαλείας στην Άγκυρα και πραγματοποίησαν εφόδους εναντίον υπόπτων μελών του αυτοαποκαλούμενου Ισλαμικού Κράτους.

Παράλληλα, δώδεκα άνθρωποι συνελήφθησαν στην πρωτεύουσα, ενώ εντάλματα σύλληψης εκδόθηκαν για άλλους 8 ανθρώπους στο πλαίσιο των ερευνών εναντίον της τζιχαντιστικής οργάνωσης, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή.

Σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων, οι συλληφθέντες είναι «ξένης υπηκοότητας», στρατολογούσαν μαχητές για λογαριασμό του Ισλαμικού Κράτους και διατηρούσαν επαφές με «εμπόλεμες ζώνες».