«Στραβοπάτημα» που μπορεί σε βάθος χρόνο να της στοιχίσει μέχρι και τον τίτλο στην Serie A, είχε η Νάπολι. Οι «παρτενοπέι» στο πλαίσιο της 27ης αγωνιστικής, γνώρισαν βαριά ήττα από την Ρόμα με 4-2 στο Σαν Πάολο και πλέον η διαφορά που τους χωρίζει από την δεύτερη της βαθμολογίας Γιουβέντους, είναι ένας βαθμός, με την «γηραιά κυρία» να έχει και ένα ματς λιγότερο. Κι αυτό σημαίνει πως η Γηραιά Κυρία αποκτά προβάδισμα για τον τίτλο.

Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν στο 6ο λεπτό με τον Ινσίγκνε, όμως η Ρόμα του Κώστα Μανωλά (αγωνίστηκε και στα 90 λεπτά) όχι μόνο ισοφάρισε ένα λεπτό αργότερα με τον Ουντέρ, αλλά πήρε και προβάδισμα στο 26` με τον Τζέκο. Ο ίδιος παίκτης στο 73` έκανε το 3-1 για την Ρόμα, η οποία στο 79` έδωσε διαστάσεις θριάμβου στη νίκη της, με το τέρμα του Περότι. Η Νάπολι το μόνο που κατάφερε ήταν να μειώσει σε 4-2 στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων του αγώνα με το τέρμα του Μέρτενς.

Σπουδαία νίκη που την κρατά πάντα μια ανάσα από τη Νάπολι σημείωσε η Γιουβέντους. Η Γηραιά Κυρία επικράτησε στο Ολίμπικο της Λάτσιο 1-0 της για την 27η αγωνιστική της Serie A.

Το μοναδικό τέρμα της συνάντησης πέτυχε με εξαιρετική προσπάθεια ο Πάουλο Ντιμπάλα στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων. Πλέον η «Γιούβε» μετράει 10 συνεχόμενες νίκες στο πρωτάθλημα, ενώ έχει και ένα ματς λιγότερο

Σε άλλο ματς το Σάββατο:ΣΠΑΛ-Μπολόνια 1-0(48′ Γκράσι)