Ενα… πρωτότυπο δώρο χάρισε ο Πάνος Καμμένος στον απερχόμενο Δημήτρη Βίτσα και ο Βηματοδότης αποκαλύπτει το παρασκήνιο. Οπως γράφει:
«Δυσκολεύομαι να καταλάβω τα δωράκια που δίνουν οι υπουργοί Αμυνας ο ένας στον άλλον όταν αποχωρούν από το υπουργείο. Παλαιότερα στους απερχόμενους υπουργούς έδιναν καμιά τιμητική πλακέτα, μια στολή καμουφλάζ, άντε και κανένα παράσημο.
Τώρα με τους Συριζαίους τα πράγματα άλλαξαν. Επειδή στο Αμυνας δεν γίνονται πολιτικές αλλαγές (λόγω συγκυβέρνησης), δεν γνωρίζαμε τι είδους δώρα έδιναν σε απερχόμενους υφυπουργούς έως ότου ήρθε η στιγμή της αποχώρησης του Δ. Βίτσα για άλλο υπουργείο, αυτό της Μεταναστευτικής Πολιτικής.
Και ξέρετε τι δώρο τού έκανε ο (large) Πάνος Καμμένος; Ενα ολοκαίνουργο αυτόματο πολεμικό τουφέκι G3A3 (αλλά απενεργοποιημένο ευτυχώς) που κατασκευάζουν τα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα. Τώρα θα πείτε, τι θα κάνει το απενεργοποιημένο πολεμικό τουφέκι ο συριζαίος υπουργός; Πού θα το φυλάξει; Στο σπίτι του; Στο νέο του υπουργείο; Για ποιον λόγο άραγε;

Αλλά τι φταίει ο κ. Βίτσας για το πολεμικό G3; Του το δώρισαν, το δέχτηκε, είπε και ένα ευχαριστώ και γνωρίζοντας προφανώς τη στρατιωτική αξία που έχει ένα τέτοιο δώρο, ήθελε να δείξει και την ευγνωμοσύνη σε αυτόν που του το χάρισε (λες και τα όπλα είναι ιδιοκτησία του υπουργού Αμυνας).
Κάλεσε το προσωπικό του υπουργείου Αμυνας να… αγαπούν και να εκτιμούν τον υπουργό Καμμένο, ο οποίος να σημειώσω ότι στο παρελθόν όταν επισκέφθηκε τη Μόσχα πήρε και αυτός ένα… Καλάσνικοφ δώρο από τον τότε Ρώσο υπουργό Αμυνας. Ουδείς γνωρίζει τι απέγινε το Καλάσνικοφ του Καμμένου. Αραγε το γνωρίζει ο κ. Τσίπρας;