Για σήμερα το απόγευμα (16.00) είναι προγραμματισμένη η απολογία του ΠΑΟΚ όσον αφορά τον τραυματισμό του προπονητή του Ολυμπιακού Οσκαρ Γκαρσία στην Τούμπα και τη μη διεξαγωγή του αγώνα με τους Ερυθρολεύκους. Ο πειθαρχικός κώδικας προβλέπει την αφαίρεση τριών βαθμών από την ομάδα της Θεσσαλονίκης, κατακύρωση του ματς υπέρ του Ολυμπιακού, τιμωρία της έδρας του ΠΑΟΚ για δύο έως τρεις αγωνιστικές και πρόστιμο. Είναι λοιπόν ξεκάθαρο ότι και με τα δύο άρθρα του πειθαρχικού κώδικα και του ΚΑΠ, ο αθλητικός δικαστής χρεώνει στον Δικέφαλο του Βορρά τη μη διεξαγωγή του αγώνα.

Ο τραυματισμός του Οσκαρ Γκαρσία δεν μπορεί να αμφισβητηθεί από κανέναν και πρέπει να σημειωθεί ότι το πόρισμα της ιατροδικαστού Ελένης Ζαγγελίδου που παρουσιάσαμε χθες αναφέρει ξεκάθαρα πως υπάρχει τραυματισμός του ερυθρόλευκου τεχνικού από το ρολό χαρτιού ταμειακής μηχανής που πέταξε οπαδός του Δικεφάλου. Επίσης θα πρέπει να επισημανθεί ότι και οι γνωματεύσεις των γιατρών του Διαβαλκανικού Κέντρου στο οποίο διακομίστηκε ο Οσκαρ Γκαρθία κάνουν λόγο για τραυματισμό του προπονητή των Πειραιωτών. Ο ΠΑΟΚ από τη δική του πλευρά έχει καταθέσει ένσταση για τη μη διεξαγωγή του παιχνιδιού και γι’ αυτό στην εκδίκαση της υπόθεσης του Δικεφάλου του Βορρά θα δώσει το «παρών» και ο Ολυμπιακός. Οι Ερυθρόλευκοι έχουν κληθεί και αυτοί από τον αθλητικό δικαστή για το θέμα της ένστασης του ΠΑΟΚ, ώστε να καταθέσουν τις απόψεις τους.

Βέβαια, αυτό που έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον είναι ότι τα πράγματα αναμένεται να γίνουν πολύ πιο δύσκολα για την ομάδα της Θεσσαλονίκης τις επόμενες ημέρες, κι αυτό διότι οι πληροφορίες αναφέρουν πως ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας θα ασκήσει δίωξη εναντίον του ΠΑΟΚ, εντός των ημερών. Θυμίζουμε άλλωστε πως οι Ερυθρόλευκοι έχουν κάνει καταγγελία στον ποδοσφαιρικό εισαγγελέα και ζητούν τη δίωξη του ΠΑΟΚ για τα επεισόδια που προκάλεσαν οι οπαδοί του Δικεφάλου έξω από τα αποδυτήρια της Τούμπας. Επεισόδια που είχαν ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό τριών αστυνομικών και φθορές ξένης ιδιοκτησίας.

Αναβολή

Αναβλήθηκε η εκδίκαση της έφεσης του Ολυμπιακού κατά της απόφασης να του αφαιρεθούν τρεις βαθμοί για όσα είχαν γίνει μετά το ματς με την ΑΕΚ. Η εκδίκαση ήταν προγραμματισμένη για χθες, αλλά το νομικό επιτελείο των πρωταθλητών Ελλάδας κατέθεσε αίτημα αναβολής, το οποίο κι έγινε δεκτό από το δικαστήριο. Ετσι, η υπόθεση της έφεσης θα εκδικαστεί την Παρασκευή 9 Μαρτίου στις τέσσερις το απόγευμα. Αυτό που πρέπει να σημειωθεί είναι ότι οι Ερυθρόλευκοι ζήτησαν την αναβολή της εκδίκασης λόγω κωλύματος των νομικών τους εκπροσώπων. Πιο συγκεκριμένα, ο Αργύρης Λίβας επικαλέστηκε προσωπικό πρόβλημα, ενώ ο έτερος δικηγόρος της ερυθρόλευκης ΠΑΕ Βασίλης Δημακόπουλος αντιμετωπίζει πρόβλημα υγείας. Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί ότι ο νομικός εκπρόσωπος του Ολυμπιακού Μπιλίρης που έδωσε το «παρών» στο δικαστήριο, κατέθεσε χαρτί από το Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο, το οποίο ανέφερε ότι ο Βασίλης Δημακόπουλος εισήχθη χθες για εξετάσεις.

Χωρίς κόσμο με ΠΑΟ

Η απόφαση για την αναβολή της εκδίκασης της έφεσης των πρωταθλητών Ελλάδας σημαίνει ότι το ντέρμπι της Κυριακής ανάμεσα σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό στο Γεώργιος Καραϊσκάκης θα διεξαχθεί κεκλεισμένων των θυρών. Κι αυτό διότι η αρχική απόφαση επέβαλλε τιμωρία της έδρας των Ερυθρολεύκων για δύο αγωνιστικές. Οι Πειραιώτες είχαν αγωνιστεί χωρίς κόσμο στο εντός έδρας ματς με τον Πανιώνιο και δεν θα έχουν τη στήριξη των φιλάθλων τους ούτε στο μεγάλο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό.