Ο Ολυμπιακός έκανε επίδειξη δύναμης στο κλειστό του Ρέντη και χρειάστηκε μόλις 69 λεπτά για να νικήσει τη βελγική Μενέν 3-0 (25-17, 25-19, 25-21) και να προκριθεί στην ημιτελική φάση του Τσάλεντζ Καπ στο βόλεϊ. Μετά τα κορίτσια, που είναι στην τετράδα της αντίστοιχης διοργάνωσης από την Τρίτη, ήρθε λοιπόν χθες και η σειρά της ανδρικής ομάδας. Ο Ολυμπιακός είχε νικήσει 3-1 στο Βέλγιο και ήθελε δύο σετ για να εξασφαλίσει την πρόκριση. Παρ’ όλα αυτά, οι παίκτες του δεν χαλάρωσαν σε κανένα σημείο του ματς και κυριάρχησαν με εξαιρετικό σερβίς και δύναμη στο μπλοκ. Ο Ολυμπιακός επιστρέφει σε ημιτελική φάση ευρωπαϊκής διοργάνωσης ύστερα από 13 χρόνια.

Μετά τις Ινεγκόλ, Τουρ, Λοκομοτίβ Μπακού, οι Ερυθρόλευκοι πέταξαν έξω και τη Μενέν και πλέον θα αντιμετωπίσουν (για τρίτη συνεχόμενη χρονιά) τη ρωσική Σουργκούτ, η οποία απέκλεισε την ελβετική Νάφες. Ο πρώτος αγώνας θα διεξαχθεί στη Ρωσία στις 14/3 και η ρεβάνς στις 21/3 στον Ρέντη. Στον άλλο ημιτελικό η ιταλική Ραβέννα θα υποδεχθεί την τουρκική Μάλιγε Πιγιάνκο Αγκυρας.

Χαμόγελα

«Κάναμε ό,τι χρειαζόταν για να ελέγξουμε το παιχνίδι. Είμαι πολύ ευχαριστημένος από τους παίκτες και πολύ χαρούμενος για τον σύλλογο του Ολυμπιακού. Είχαμε μια καταπληκτική ατμόσφαιρα στο γήπεδο και έτσι θέλουμε να παίζουμε πάντα. Θέλουμε να είμαστε δυνατοί στην έδρα μας. Είμαστε χαρούμενοι που περάσαμε στον επόμενο γύρο και βρισκόμαστε στους ημιτελικούς μιας ευρωπαϊκής διοργάνωσης» είπε ο προπονητής του Ολυμπιακού, Φερνάντο Μουνιόθ Μπενίτεθ.

«Είχαμε ένα πολύ καλό παιχνίδι. Πετύχαμε αρκετούς πόντους από το σερβίς και το μπλοκ, βγάλαμε πολλές άμυνες και δεν τους αφήσαμε να μας δημιουργήσουν προβλήματα» πρόσθεσε ο φινλανδός διαγώνιος Μίκο Οϊβάνεν.

Στο μεταξύ, ταξίδι στη Ρωσία περιμένει και τα κορίτσια του Ολυμπιακού. Η Κράσνονταρ νίκησε χθες και στο δεύτερο ματς την Οστράβα, προκρίθηκε στην ημιτελική φάση του Τσάλεντζ Καπ και θα είναι η αντίπαλος του Ολυμπιακού.