Σαντορίνη σημαίνει διακοπές, Καλντέρα, ηλιοβασίλεμα, αλλά και βόλεϊ. Σήμερα και αύριο λοιπόν, το νησί βρίσκεται στο επίκεντρο του γυναικείου βόλεϊ, καθώς φιλοξενεί το φάιναλ φορ του Κυπέλλου. Τέσσερις ομάδες διεκδικούν το πρώτο τρόπαιο της χρονιάς, με τον Ολυμπιακό να είναι κι εφέτος το φαβορί, τον διοργανωτή ΑΟ Θήρας, τον Πανναξιακό και τον εκπρόσωπο της δεύτερης κατηγορίας, Ηλυσιακό. Η Μαρίνα Τσοχατζή, αρχηγός του διοργανωτή ΑΟ Θήρας, αναλαμβάνει χρέη επί της υποδοχής και καλωσορίζει τις αποστολές των άλλων ομάδων.

«Υπάρχει μεγάλη ανυπομονησία στο νησί γι’ αυτή τη γιορτή του γυναικείου βόλεϊ. Εχει γίνει μεγάλη προσπάθεια να νιώσουν όμορφα όλες οι ομάδες και να ευχαριστηθούν την παραμονή τους. Η Σαντορίνη είναι ένα νησί που αγαπάει το βόλεϊ» σημειώνει η πασαδόρος του ΑΟ Θήρας και εύχεται ο καιρός να είναι καλός: «Μου αρέσει ο χειμώνας στη Σαντορίνη. Ευχαριστιέμαι αυτή την ηρεμία που επικρατεί. Αλλωστε, ας μην ξεχνάμε πως όλες οι εποχές έχουν την ομορφιά τους και ελπίζω ότι τα κορίτσια και από τις άλλες ομάδες θα έχουν την ευκαιρία για έναν καφέ με θέα την Καλντέρα, αλλά και μία βόλτα στα σοκάκια».

Ο ΑΟ Θήρας αντιμετωπίζει τον Ολυμπιακό (18.00 ΕΡΤ3), ενώ στον άλλο ημιτελικό (20.30 ΕΡΤ3) ο Πανναξιακός θα αγωνιστεί με τον Ηλυσιακό. «Ο Ολυμπιακός είναι χωρίς αμφιβολία το φαβορί, είναι αήττητος στο πρωτάθλημα και έχει σπουδαία πορεία στην Ευρώπη. Εμείς θα δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας», λέει η Τσοχατζή.