Παρασκευή απόγευμα είχε κατέβει από το αεροπλάνο εκείνο τον Οκτώβριο του 2004 ο Μαρκί Πέρι και πήγε με τις αποσκευές του στο ΣΕΦ να γνωρίσει τους συμπαίκτες του. Ο Γιόνας Καζλάουσκας με την ομάδα του να έχει ξεκινήσει ήδη με δύο ήττες το πρωτάθλημα (εντός από τον Ιωνικό ΝΦ Αμαλιάδας και εκτός από τον Ηρακλή) δεν το σκέφτηκε πολύ.

Δεν είχαν περάσει 24 ώρες (ούτε το τζετ λαγκ δεν είχε προλάβει να τον πιάσει) και έριξε τον Μαρκί Πέρι στο παρκέ του ΣΕΦ, στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό. Ο Αμερικανός με 16 πόντους (4/5 δίπ., 8/10 β.) και 4 ασίστ έπαιξε καθοριστικό ρόλο στη νίκη (81-74) των γηπεδούχων.

Ο Μπόμπι Μπράουν έχει λιγότερο από μία εβδομάδα στην Αθήνα και ο κόουτς του Ολυμπιακού αναμένεται να τον χρησιμοποιήσει στο αποψινό ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, ελπίζοντας να θυμίσει έστω λίγο τον Μαρκί Πέρι…

«Του έχουμε κάνει ταχύρρυθμα μαθήματα, είναι έμπειρος και πιστεύω ότι μπορεί να μας βοηθήσει και από τώρα όπως και ο Τιλί. Η αλήθεια όμως είναι ότι αυτοί οι δύο παίκτες αναμένεται να μας βοηθήσουν πολύ περισσότερο στο μέλλον» τόνισε ο τεχνικός του Ολυμπιακού, την ώρα που ο Μπόμπι Μπράουν δήλωνε:

«Είμαι έτοιμος να παίξω και μπορώ να σας πω ότι ήδη οι κόουτς μού έδειξαν αρκετά συστήματα. Εχω δει από την τηλεόραση την ατμόσφαιρα στο ΟΑΚΑ και περιμένω με μεγάλη ανυπομονησία το ματς» είπε ο αμερικανός άσος.

Εξτρα κίνητρο

Πάντως, κλειδί για τον Ολυμπιακό είναι η πνευματική συγκέντρωση που θα δείξουν οι παίκτες του, κάτι που περιμένει και ο κόουτς Σφαιρόπουλος: «Σε αυτά τα παιχνίδια η δουλειά του προπονητή γίνεται πιο εύκολη, καθώς οι παίκτες έχουν το έξτρα κίνητρο να παίξουν όπως πρέπει» τόνισε ο τεχνικός των Πειραιωτών, ο οποίος ουσιαστικά θέλει να δει την ίδια εικόνα που είχε ο Ολυμπιακός στην τελευταία επίσκεψή του στο ΟΑΚΑ, με εξαιρετικό ξεκίνημα και τρομερό διάβασμα των φάσεων από τους παίκτες πριν χρεωθούν γρήγορα με φάουλ, ιδιαίτερα οι ψηλοί.