Ψυχωμένη η Λάρισα, κατάφερε να νικήσει την ΑΕΚ με 2-1 στο AEL FC Arena, να σπάσει το αήττητο σερί που είχε η Ενωση από τον Οκτώβριο και να βάλει φωτιά στο ζευγάρι του ημιτελικού του Κυπέλλου. Αφού πλέον η αποστολή της Ενωσης για τη ρεβάνς του ΟΑΚΑ δεν δείχνει εύκολη, με την ομάδα του Κάμπου να μοιάζει αποφασισμένη να παλέψει μέχρι τέλους για την πρόκριση στον τελικό.

Το παιχνίδι είχε μπόλικη ένταση, πολλές δυνατές μονομαχίες, επεισόδια (στο φινάλε του αγώνα οπαδός της Λάρισας μπήκε στο γήπεδο και έσπρωξε τον Λαμπρόπουλο) αλλά και έναν αρνητικό πρωταγωνιστή: τον διαιτητή Πραξιτέλη Ζαχαριάδη. Που στο φινάλε του ματς βρέθηκε στο επίκεντρο των διαμαρτυριών, εισπράττοντας τα έντονα παράπονα και των δύο ομάδων! Με τους μεν γηπεδούχους να διαμαρτύρονται για το γκολ της ΑΕΚ και τη μη αποβολή του Μασούντ στις καθυστερήσεις και τους δε φιλοξενούμενους για τον καταλογισμό του πέναλτι με το οποίο έγινε το 1-1.

Το ματς δεν ήταν καλό στο πρώτο 45λεπτο, όπου κυριάρχησαν τα φάουλ και τα λάθη. Ομως στο δεύτερο μέρος ήταν απολαυστικό, αφού τα είχε όλα. Η ΑΕΚ άνοιξε το σκορ στο 51′ με τον Μασούντ, με τη φάση να ξεκινά όμως από τη μη υπόδειξη επιθετικού φάουλ Μοράν, ενώ και ο ιρανός άσος φαίνεται να φεύγει από οριακή θέση οφσάιντ, για να βρεθεί απέναντι στον Μπόζοβιτς. Ωστόσο η ΑΕΛ αντέδρασε. Αφού στο 56′ κέρδισε πέναλτι σε μαρκάρισμα του Λαμπρόπουλου στον Ναζλίδη, με τη φάση αυτή να προκαλεί πάλι αντιδράσεις και διαμαρτυρίες, αυτή τη φορά από τη μεριά της Ενωσης! Ο έμπειρος φορ ανέλαβε την εκτέλεση και στο 57′ έφερε το παιχνίδι στα ίσια, με το ματς από εκείνη τη στιγμή και μετά να γίνεται… ροντέο.

Η ανατροπή

Η Λάρισα πήρε τον έλεγχο και στο 62′ έφτασε πολύ κοντά στο 2-1. Ομως η προσπάθεια του κορυφαίου της χθες Ναζλίδη σταμάτησε στο δοκάρι του Μπάρκα. Ο Χιμένεθ, που δεν είχε στη διάθεσή του ούτε τον Αραούχο, άλλαξε το σύστημα σε 4-3-3 και με την είσοδο του Γαλανόπουλου βελτίωσε την εικόνα των Κιτρινόμαυρων. Οι οποίοι στο 75′ ισοφάρισαν τα δοκάρια με τον Χριστοδουλόπουλο, ενώ στο 85′ έχασαν κι άλλη ευκαιρία για γκολ, με τον Μασούντ. Το παιχνίδι όμως έκρυβε συγκινήσεις και στις καθυστερήσεις. Αφού στο 93′ ο Κριζμάν με ένα «ξερό» σουτ από πλάγια θέση μέσα στην περιοχή έκανε το 2-1, ολοκληρώνοντας την ανατροπή για τη Λάρισα.

ΛΑΡΙΣΑ: Μπόζοβιτς, Μασούρας, Γκόλιας, Ζίζιτς, Ουάλας, Φατιόν, Μιλοσάβλιεβιτς (91′ Γιοβάνοβιτς), Ντέλετιτς, Ναζλίδης (86′ Χούμπτσεφ), Αγκάνοβιτς (81′ Λεοζίνιο), Κριζμάν.

ΑΕΚ: Μπάρκας, Μπακάκης, Βράνιες, Λαμπρόπουλος, Χουλτ (79′ Γκάλο), Αϊντάρεβιτς, Μοράν, Χριστοδουλόπουλος, Μασούντ, Μπακασέτας, Κλωναρίδης (69′ Γαλανόπουλος).