Μια αμερικανική start up εταιρεία, η Light, δημιούργησε ένα μικρού μεγέθους κινητό τηλέφωνο το οποίο έρχεται να χαρίσει στους κατόχους του περισσότερο ελεύθερο χρόνο στον… πραγματικό κόσμο αποσυνδέοντας τους από το ιντερνετικό σύμπαν.

Το Light Phone 2 έχει μέγεθος πιστωτική κάρτας και εκτός από το να λειτουργεί ως κινητό τηλέφωνο μπορεί να στέλνει γραπτά μηνύματα και η μόνη έξτρα εφαρμογή του είναι το ξυπνητήρι. Με απλά λόγια ο κάτοχος του Light Phone 2 δεν θα μπορεί να συνδεθεί με το Internet για να δει τα e-mail του, να δει ειδήσεις, να μπει στα social media κλπ. Πρόκειται για ένα «αντι-έξυπνο» κινητό τηλέφωνο, όπως το χαρακτηρίζουν όσοι το έχουν δει.

«Το Light Phone 2 είναι ένα τηλέφωνο που σέβεται τον άνθρωπο αφού επιτρέπει στον κάτοχο του να αφήσει πίσω το smartphone του και τον ενθαρρύνει να κάνει αυτά που του αρέσουν χωρίς να αποσπάται η προσοχή του συνεχώς από την χρήση του Διαδικτύου » αναφέρουν οι κατασκευαστές της συσκευής. Το Light Phone 2 διαθέτει υποδοχή για ακουστικά, φορτίζεται με θύρα USB και θα κυκλοφορήσει το 2019 σε μια τιμή πέριξ των 250 δολαρίων

Το πρώτο Light Phone είχε κυκλοφορήσει το 2015 μέσα από την πλατφόρμα χρηματοδότησης Kickstarter και την συσκευή είχαν αποκτήσει δέκα χιλιάδες άτομα που θέλησαν διατηρήσουν την δυνατότητα επικοινωνίας όπου και αν βρίσκονται αλλά να απελευθερωθούν» από τον ψηφιακό κόσμο.

Θοδωρής Λαϊνας