Τις δύσκολες σχέσεις που δημιουργεί η συνύπαρξη Καμμένου με Κουβέλη, περιγράφει ο σημερινός Βηματοδότης. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, αμίλητος προσήλθε ο Φώτης Κουβέλης στο Προεδρικό Μέγαρο προκειμένου να δώσει τη νενομισμένη διαβεβαίωση του αναπληρωτή υπουργού Εθνικής Αμυνας ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας Πρ. Παυλόπουλου και παρουσία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.

Οι υπόλοιποι που ορκίζονταν μαζί του ήταν μέλη του ΣΥΡΙΖΑ, γνωρίζονταν μεταξύ τους, δεν γνωρίζονταν όμως με τον κ. Κουβέλη. Κάτι που πρόσεξε τόσο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας όσο και ο Πρωθυπουργός και για να μην αισθάνεται μόνος του ο κ. Κουβέλης έπιασαν συζήτηση μαζί του, μέσα στην αχανή αίθουσα των διαπιστευτηρίων του Προεδρικού Μεγάρου. Αντιθέτως ο αντιπρόεδρος και νέος υπουργός Οικονομίας Γιάννης Δραγασάκης είναι εξοικειωμένος με το Προεδρικό Μέγαρο και το έδειχνε.

Τώρα θα πείτε, γιατί ο κ. Κουβέλης εμφανίστηκε στο Προεδρικό υπερήφανος, τη στιγμή που θα μπορούσε να διεκδικήσει μια καλύτερη θέση στην κυβέρνηση (για παράδειγμα υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής ή ακόμα και αντιπρόεδρος) από αυτήν του αναπληρωτή του υπουργού Αμυνας, του αναπληρωτή δηλαδή του κ. Καμμένου, για τον οποίο δεν έτρεφε και τα καλύτερα των αισθημάτων. Εκείνο που έμαθα είναι ότι στο υπουργείο Αμυνας θα είναι δύο… ξένοι υπουργοί μέσα σε ένα αχανές κτίριο. Δηλαδή δεν θα πολυσυναντώνται, θα βρίσκονται σε διαφορετικούς ορόφους και το σημαντικότερο (αυτό που έκανε τον κ. Κουβέλη να καμαρώνει) είναι ότι δεν θα εποπτεύεται από τον κ. Καμμένο, αλλά θα απευθύνεται απευθείας στον Πρωθυπουργό.

Στην (αναγκαστική) τελετή παράδοσης-παραλαβής του υπουργείου τον κ. Κουβέλη για τυπικούς-εθιμοτυπικούς λόγους υποδέχθηκε στο Πεντάγωνο ο κ. Καμμένος, που έσταζε αυτή τη φορά μέλι για τον αναπληρωτή υπουργό Αμυνας. Από «άρχοντα των μαξιλαριών» και «τρομοκράτη», που τον είχε αποκαλέσει κάποτε, έκανε μεγαλοπρεπή κωλοτούμπα και τον… προβίβασε σε «προσωπικότητα της πολιτικής ζωής», με τον κ. Κουβέλη να αναφέρεται περισσότερο στο έργο του κ. Βίτσα, παρά στο έργο του κ. Καμμένου