Το πανεπιστημιακό άσυλο προστάτευσε και σήμερα τις ομάδες αναρχικών που διαλύουν καταστήματα και σπάνε ότι βρουν μπροστά τους στην πόλη.

Ομάδα 15 αναρχικών με κουκούλες και βαριοπούλες κατέβηκαν απο την οδό Πατησίων στις 10.00 το πρωί της Παρασκευής με τη μορφή «στρατιωτικών επιχειρήσεων», όπως έλεγε χαρακτηριστικά καθηγητής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και άρχισαν να διαλύουν τις βιτρίνες καταστημάτων προκαλώντας σοβαρές φθορές σε επιχειρήσεις της περιοχής, καθώς και στο υποκατάστημα των ΕΛΤΑ που βρίσκεται δίπλα στο Ίδρυμα.

Στη συνέχεια η ομάδα έτρεξε και κρύφτηκε μέσα στο πανεπιστήμιο, όπου το σχέδιο τους φαίνεται ότι είναι, όπως δήλωνε ο ίδιος καθηγητής, να βγουν στη συνέχεια στη διάρκεια της ημέρας από το Ίδρυμα χωρίς κουκούλες, ως κανονικοί φοιτητές.

Στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. εκτιμούν ότι πρόκειται για δράση αλληλέγγυων στον 29χρονο απεργό πείνας και δίψας Ντίνο Γιαγτζόγλου που κατηγορείται για την αποστολή τρομοδέματος στον πρώην πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μετά την κόντρα που έχει ξεσπάσει μεταξύ ΕΛ.ΑΣ. και πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, δεκάδες αστυνομικοί βρίσκονταν στην Ερμού και γενικότερα στο κέντρο της Αθήνας για περιπολία.