H επίθεση που εξαπέλυσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη κατά των συνδικαλιστών, κατηγορώντας τους ότι δεν κάνουν τη δουλειά τους, δεν έμεινε αναπάντητη.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο γ.γ των Ειδικών Φρουρών, Στράτος Μαυροειδάκος, με αφορμή τα συνεχή περιστατικά βίας και τις ευθύνες για το μπάχαλο τόνισε ότι «το μόνο σίγουρο είναι ότι στο τέλος θα την πληρώσει ο αστυφύλακας. Ο χαμηλόβαθμος. Η Πολιτεία δεν έχει αναγνωρίσει το έργο μας», είπε ο συνδικαλιστής των ειδικών φρουρών.

Μιλώντας για τον κ. Τόσκα και την κριτική που άσκησε είπε: «Είναι κρίμα γιατί ο υπουργός χάνει την ψυχραιμία του», προσθέτοντας ότι «σε λίγο θα αποτελεί είδηση να μην υπάρχει επίθεση σε διμοιρία. Εμείς θα λέμε την αλήθεια. Αυτή τη στιγμή χτυπάμε καμπανάκι κινδύνου, να μην έχουμε νεκρό συνάδελφο ή πολίτη. Η κατάσταση έχει εκτραχυνθεί», συμπλήρωσε.

Ο ίδιος μάλιστα μίλησε για πολιτική ανοχή στους «μπαχαλάκηδες» και επανέλαβε ότι « ήταν λάθος η κατάργηση της ομάδας Δέλτα και η ακινησία της ομάδας ΔΙΑΣ».

«Πως να αντιμετωπιστούν οι μπαχαλάκηδες όταν καταργείς την Ομάδα Δέλτα και όταν η ομάδα ΔΙΑΣ παραμένει σταθερή. Όταν βλέπετε να προσάγονται Ρουβίκωνες και μετά να ψέγονται συνάδελφοι που τους προσήγαγαν. Όταν δεν σχηματίζεται καμία δικογραφία εις βάρος τους».