Ο ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σόϊγκου, δήλωσε ότι τα συστήματα αντιπυραυλικής άμυνας που έχει αναπτύξει το ΝΑΤΟ στην Πολωνία, την Ρουμανία και την Αλάσκα μοιάζουν «με μια ομπρέλα που έχει τρύπες».

Ο Σεργκέι Σόϊγκου δήλωσε ότι η Ρωσία έχει δημιουργήσει το πιο σύγχρονο και προηγμένο όπλο στον τομέα αυτό, που είναι χρόνια μπροστά ενώ σε ορισμένους τομείς είναι δεκαετίες ολόκληρες. «Είναι ένα όπλο το οποίο μπορεί να ξεπερνά τα υπάρχοντα και μελλοντικά συστήματα αντιπυραυλικής άμυνας. Αυτά του αναπτύσσονται σήμερα στην Πολωνία, στην Ρουμανία και την Αλάσκα, και προγραμματίζεται να αναπτυχθούν στη Νότια Κορέα και την Ιαπωνία, είναι μια ‘ομπρέλα’ αντιπυραυλικής άμυνας η οποία έχει τρύπες» δήλωσε ο Σόϊγκου, διερωτώμενος παράλληλα για το να πρέπει να δίνουν χρήματα για να αποκτήσουν μια τέτοια «ομπρέλα»

Αναφερόμενος στο νέο όπλο ο ρώσος υπουργός Άμυνας είπε ότι «θα μας επιτρέψει να εγγυηθούμε την ασφάλεια και να υπερασπίσουμε την κυριαρχία της χώρας μας για πολλές δεκαετίες μπροστά», «αλλά το κυριότερο είναι ότι θα μας βοηθήσει να μην εμπλακεί η χώρας μας σ’ έναν νέο ανταγωνισμό των εξοπλισμών, τον οποίο προσπαθούν να μας επιβάλλουν επίμονα οι χώρες του ΝΑΤΟ».