Αποτέλεσε πέρυσι τον γάμο της χρονιάς, καθώς ο πιο λαοφιλής σύλλογος της Ελλάδας απέκτησε και τμήμα χάντμπολ χάρις στη συνένωσή του με την ομάδα-πρότυπο και περσινή πρωταθλήτρια ΙΕΚ Ξυνή.

Ηδη ο Ολυμπιακός/ΙΕΚ Ξυνή διεκδικεί το νταμπλ, όντας στο φάιναλ φορ του Κυπέλλου και αήττητος και πρωτοπόρος στην Πρέμιερ, με τον έμπειρο Αλέξη Αλβανό (εκ των αρχηγών της ομάδας μαζί με τον πολυνίκη Κώστα Τσιλιμπάρη των 22 τίτλων με 8 διαφορετικές ομάδες), που έχει θητεύσει σε μεγάλες ομάδες σε Ελλάδα και εξωτερικό, να παραδέχεται στα «ΝΕΑ»: «Ηταν μια πολύ οργανωμένη κίνηση που είχε δουλευτεί αρκετά χρόνια από τον κ. Ξυνή, που έχει τεράστια προσφορά στην ομάδα, αλλά και τον κ. Πουρνάρα, τον μεγάλο χορηγό μας και με τον κ. Μαρινάκη και τον κ. Κουντούρη το έκαναν πραγματικότητα με το αποτέλεσμα να είναι εξαιρετικό. Πρώτα απ’ όλα αναβαθμίστηκε το άθλημα αλλά και το πρωτάθλημα, που έχει τους τρεις από τους τέσσερις μεγάλους, με την παρουσία ταυτόχρονα Ολυμπιακού, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ. Με τον στόχο βέβαια της ομάδας να είναι από την πρώτη κιόλας χρονιά να πάρει τίτλο».

Τα αποτελέσματα αυτής της σχέσης είναι λαμπρά λοιπόν, αλλά ο ιθύνων νους αυτής της ιδέας, ο Σοφοκλής Ξυνής, μιλώντας στα «ΝΕΑ» είναι ακόμα πιο αισιόδοξος για το μέλλον.

«Ξέρετε δεν ήταν γάμος από συνοικέσιο ή από πρόωρη εγκυμοσύνη… Υπήρχε κανονικός αρραβώνας και μια σχέση 3-4 χρόνων από τότε που η ομάδα του ΙΕΚ Ξυνή ξαναβρέθηκε στην Α1, μέσω της Νέας Ιωνίας και του φίλου και παλαιού αθλητή μας Μπάμπη Προδρομίδη. Ο κ. Μαρινάκης είχε συμφωνήσει αμέσως να φτιάξουμε το τμήμα χάντμπολ του Ολυμπιακού, όταν η ομάδα επανήλθε στην Α1 και βγήκε 4η, τη δεύτερη χρονιά 6η και πέρυσι πρωταθλήτρια! Αρα εδώ υπήρχε μια συναισθηματική σχέση για να πραγματοποιηθεί αυτός ο γάμος που θα αφήσει εποχή και, ξέρετε, δεν είναι μόνο οι τίτλοι. Εχουμε δύο πολύ βασικούς πυλώνες που θέλουμε να περάσουμε μέσα από αυτή την ομάδα και να γίνουμε πρότυπο και για τους άλλους συλλόγους. Πρόκειται αρχικά για την αθλητική παιδεία, προκειμένου να δούμε επιτέλους τους φιλάθλους να μη βρίζουν και να αποδέχονται κόσμια ακόμα και την ήττα της ομάδας. Το δεύτερο είναι η διπλή καριέρα, δηλαδή ο αθλητής που παράλληλα σπουδάζει κιόλας. Οταν τελειώσει ο αθλητισμός, ο μορφωμένος και με πτυχίο αθλητής έχει μπροστά του μια νέα καριέρα για τη ζωή του ολόκληρη και αυτό είναι το όραμά μας, να γίνει πράξη» καταλήγει ο Σοφοκλής Ξυνής, που παραδέχεται ότι ο Μιχάλης Κουντούρης «έχει κάνει θαύματα στον Ερασιτέχνη» και βγάζει το καπέλο στον Βαγγέλη Μαρινάκη που «έχει γιγαντώσει τον Ολυμπιακό, ξεπερνώντας τα όρια ενός απλού αθλητικού συλλόγου».