Δεν έχει περιθώρια επιλογής. Δεν σηκώνει άλλωστε και… επιλογές ο επίλογος της φετινής Σούπερ Λίγκας. Από ματς σε ματς, από νίκη σε νίκη και όπου βγει. Αυτή είναι η μία και μοναδική διαδρομή για τον Ολυμπιακό, επτά στροφές πριν από το φινάλε. Οι Πειραιώτες, που αύριο το απόγευμα υποδέχονται τον Παναθηναϊκό, θέλουν να δημιουργήσουν ένα ακόμη μεγάλο σερί νικών όπως αυτό που έχτισαν στο φινάλε του πρώτου γύρου. Αν αποδείξουν στο χορτάρι ότι 3×7=21, τότε πραγματικά όλα μπορεί να συμβούν. Ακόμη και αν ο βαθμολογικός πίνακας αυτή τη στιγμή περισσότερο μοιάζει με παζλ.

Η ομάδα του Οσκαρ Γκαρσία είναι στην τρίτη θέση, αλλά όχι σε απόσταση απαγορευτική από το γκρουπ των πρωτοπόρων. Προφανώς αν δεν είχε δεχθεί την… περιποίηση της «εξυγίανσης» θα ήταν ψηλότερα, πιθανότατα στην πρώτη θέση, κρατώντας την τύχη του φετινού πρωταθλήματος στα χέρια της. Και μόνο να θυμηθεί κάποιος τι συνέβη στο εντός έδρας ματς με την ΑΕΚ (1-2) όπου ο Ολυμπιακός προηγούνταν ώς το 85′ και για το οποίο ο διαιτητής Παπαπέτρου παραδέχθηκε πως όχι μόνο δεν υπέδειξε καθαρό πέναλτι σε ανατροπή του Μποτία στο 0-0, αλλά και το επιθετικό φάουλ του Γιακουμάκη στον ισπανό αμυντικό στη φάση του 1-2, φτάνει για να καταλάβει τι έχουν περάσει φέτος οι Ερυθρόλευκοι. Από αυτό το ματς η ΑΕΚ πήρε τρεις βαθμούς και ο Ολυμπιακός τίποτα. Αν είχε επιτραπεί έστω η μοιρασιά θα συζητούσαμε σε τελείως διαφορετική βάση αυτή τη στιγμή.

Στο διά ταύτα λοιπόν. Τα πρόγραμμα λέει Παναθηναϊκός (εντός), Πλατανιάς (εκτός), Λεβαδειακός (εκτός), Κέρκυρα (εντός), Απόλλωνας (εκτός), Παναιτωλικός (εντός) και ΠΑΣ Γιάννινα (εκτός). Με επτά νίκες οι Ερυθρόλευκοι είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα τερματίσουν στην πρώτη δυάδα. Δεν θα πρέπει να ξεχνάμε άλλωστε ότι στο πρόγραμμα των… άλλων υπάρχει το ΠΑΟΚ – ΑΕΚ (25η) συν βεβαίως όλες τις δικαστικές εκκρεμότητες. Αν ο Ολυμπιακός τερματίσει στην πρώτη δυάδα κερδίζει το δικαίωμα της παρουσίας στους προκριματικούς του Τσάμπιονς Λιγκ ως μίνιμουμ, κάτι που αυτή τη στιγμή δεν λέει πολλά, αλλά που σίγουρα έχει μεγάλη σημασία για τη δημιουργία της νέας ομάδας που θα σχηματιστεί το καλοκαίρι. Ισως όμως οι 21 βαθμοί να φτάνουν και για κάτι παραπάνω. Θα το δούμε στην πράξη. Το θέμα είναι να γίνει αυτό το απόλυτο σερί. Τα υπόλοιπα θα τα δείξει η… διαδρομή.