Eίκοσι τέσσερις ώρες μετά τη μείωση της ποινής αποκλεισμού του από ένα έτος σε πέντε μήνες, χθες διοχετεύθηκε η φήμη ότι ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος σκοπεύει να βρεθεί αύριο στις εξέδρες του ΟΑΚΑ για να παρακολουθήσει τον αγώνα Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός.

Ο μεγαλομέτοχος της πράσινης ΚΑΕ, ο οποίος παρακολούθησε μέρος της χθεσινής προπόνησης, δεν επιβεβαίωσε αλλά ούτε και διέψευσε την υφέρπουσα φημολογία, ωστόσο σε περίπτωση που εμφανιστεί στο γήπεδο, σύμφωνα με τους κανονισμούς της Ευρωλίγκας, ο Παναθηναϊκός απειλείται με μηδενισμό ή και με αφαίρεση βαθμών, ενώ και ο ίδιος κινδυνεύει με βαρύ χρηματικό πρόστιμο.

Στην αντίπερα όχθη, συνεχίζεται η διαδικασία της ένταξης του άρτι αφιχθέντος (από τους Χιούστον Ρόκετς) Μπόμπι Μπράουν και της επανένταξης του τραυματία Κιμ Τιλί, τους οποίους αναμένεται να χρησιμοποιήσει αύριο ο Γιάννης Σφαιρόπουλος. Ο Ολυμπιακός εκστρατεύει πλήρης στο ΟΑΚΑ με τριπλό στόχο: να διακόψει το σερί των πέντε απανωτών ηττών που έχει υποστεί από τον Παναθηναϊκό, να διασκεδάσει τις εντυπώσεις από την αποτυχία του στον τελικό Κυπέλλου και να ενισχύσει ακόμη περισσότερο τη θέση του στην τετράδα της Ευρωλίγκας.

Αντίθετες πορείες

Στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, η προηγούμενη ομάδα του Μπράουν προελαύνει ασταμάτητη και μετρά 13 απανωτές νίκες, ενώ η πληθωρική και εντυπωσιακή εμφάνιση του Γιάννη Αντετοκούνμπο δεν απέτρεψε την εντός έδρας ήττα των Μπακς από τους Γουίζαρντς με 107-104.

Σε αντίθεση πάντως με τους Ρόκετς, η πρώτη ελληνική ομάδα στην οποία αγωνίσθηκε ο Μπράουν συνεχίζει να βρίσκεται σε διολίσθηση και να βιώνει περίεργες καταστάσεις. Χθες, σε ένα νέο επεισόδιο του σίριαλ που βασανίζει τον Αρη, οι (απλήρωτοι εδώ και καιρό) υπάλληλοι της ΚΑΕ προέβησαν σε επίσχεση εργασίας, ενώ την ίδια στιγμή ξεσπούσε έντονη αντιπαράθεση ανάμεσα στον Πανιώνιο και τα Τρίκαλα με αφορμή τις καταγγελίες των Κυανέρυθρων για παραβίαση των κανονισμών σε θέματα αδειοδοτήσεων, μεταγραφών, έκδοσης δελτίων και αμοιβών των διαιτητών.