Περισσότεροι από 250 εκπρόσωποι από τις 32 ομάδες που θα συμμετάσχουν στο Μουντιάλ της Ρωσίας, συναντήθηκαν 27 και 28 Φεβρουαρίου στο Σότσι, προκειμένου να λάβουν λεπτομερείς πληροφορίες για τη κορυφαία διοργάνωση.

Όπως ανέφεραν οι διοργανωτές, το σεμινάριο αυτό, αποτελεί ένα από τα πιο σημαντικά στάδια των προετοιμασιών του τουρνουά, αφού οι εκπρόσωποι των φιναλίστ, έμαθαν πράγματα που αφορούν στην διαμονή τους στη χώρα κατά τη διάρκεια του Παγκοσμίου Κυπέλλου και πήραν απαντήσεις σχετικά με τη διοργάνωση, την ασφάλεια, τις μετακινήσεις και το μάρκετινγκ.

«Ήταν μία χρήσιμη συνάντηση. Αρχίσαμε συζητώντας τεχνικές πτυχές που θα μπορούσαν να μας βοηθήσουν κατά τη διάρκεια των αγώνων και στη συνέχεια ενημερωθήκαμε για τις πιθανές καινοτομίες που αφορούν στην διαιτησία. Μας είπαν επίσης διάφορα θέματα σχετικά με την οργάνωση του Μουντιάλ», είπε ο ομοσπονδιακός προπονητής της Ρωσίας, Στάνισλαβ Τσερτσέσοφ.

Όλοι αναχώρησαν ικανοποιημένοι, συμπεριλαμβανομένου του προπονητή Σουηδίας, Γιάνε Αντερσον: «Ήταν πολύ καλά οργανωμένο, είναι η πρώτη μου φορά σε ένα Παγκόσμιο Κύπελλο και έτσι μπόρεσα να ακούσω πολλά ενδιαφέροντα πράγματα για το τουρνουά. Όσα περισσότερα ξέρεις για τη δουλειά σου, τόσο καλύτερες είναι οι πιθανότητές σου», τόνισε χαρακτηριστικά.