Την εμπειρία με τον νεανικό ενθουσιασμό θέλει να παντρέψει ενόψει του αυριανού ντέρμπι με τον Ολυμπιακό ο προπονητής του Τριφυλλιού Μαρίνος Ουζουνίδης.

Ο τεχνικός των Πρασίνων ποντάρει στον αγωνιστικό εγωισμό των παικτών του σε συνδυασμό με τη χρυσή ευκαιρία που έχουν παίζοντας καλά ιδιαίτερα σε τέτοια παιχνίδια να ακουστεί και περισσότερο το όνομά τους. Δεν θέλει όμως επ’ ουδενί να παρασυρθούν, ιδιαίτερα οι νεότεροι, από τον ενθουσιασμό τους καθώς αυτό είναι μια παγίδα που θα γυρίσει μπούμερανγκ για την ομάδα του.

Γι’ αυτό και προσπαθεί συνέχεια να τους προσγειώσει και να τους ετοιμάσει όσο το δυνατόν καλύτερα. Εχει το πλεονέκτημα ότι το ματς είναι κεκλεισμένων των θυρών.

Η επιστροφή του Δημήτρη Κουρμπέλη στις προπονήσεις και κατά συνέπεια στο αρχικό σχήμα βοηθάει πολύ τα πλάνα του έλληνα τεχνικού καθώς πρόκειται για έναν από τους πιο έμπειρους και ποιοτικότετους παίκτες από τους εναπομείναντες στον Παναθηναϊκό.

Είναι ο παίκτης που δένει την άμυνα, κάτι που φάνηκε και στο παιχνίδι του πρώτου γύρου όπου ήταν ο παίκτης που μπλόκαρε και τελικά απενεργοποίησε το «μυαλό» του Ολυμπιακού (Φορτούνης) βάζοντας τις βάσεις για τη νίκη.

Ομως και ο τερματοφύλακας Οδυσσέας Βλαχοδήμος που κράτησε το μηδέν στην εστία με σημαντικές επεμβάσεις, αν και τον περιμένει λογικά πολύ πιο δύσκολο βράδυ αύριο.

Πολλά υπολογίζει και από τους Χρήστο Δώνη, Εργκους Κάτσε και Ρόμπιν Λουντ στην προσπάθειά του να μη χάσει τη μάχη του κέντρου που είναι κομβική για την εξέλιξη του παιχνιδιού. Δώνης και Λουντ είχαν άψογη συνεργασία στη Λάρισα ενώ ο Κάτσε έχει προσθέσει εμπειρία στην κεντρική γραμμή της ομάδας.

Ενας άλλος παίκτης τον οποίο θεωρεί «κρυφό χαρτί» ο Ουζουνίδης είναι ο Τάσος Αυλωνίτης. Σκόρερ του ντέρμπι του 2014, τότε ως παίκτης του Ολυμπιακού (1-0) στον οποίο όμως δεν καθιερώθηκε.

Στα 27 του χρόνια είναι λογικό να έχει έξτρα κίνητρο και ο προπονητής του αναμένεται να τον εμπιστευτεί.

Δεν είναι τυχαίο πάντως που ο Μαρίνος Ουζουνίδης πρόσφατα είχε πει ενόψει των ντέρμπι που έρχονται για την ομάδα του: «Αυτά είναι τα πιο εύκολα παιχνίδια για μας». Θέλοντας να δείξει ότι είναι πολύ εύκολο για έναν προπονητή να ετοιμάσει τους παίκτες του για τα ντέρμπι, δεδομένου ότι τα κίνητρα που έχουν είναι πολλά και δεν χρειάζεται έξτρα παρότρυνση. Εκεί που θα ρίξει λοιπόν το βάρος είναι περισσότερο στην ψυχολογική προετοιμασία.