Ηταν και χθες το πρωί στον Ρέντη. Με το κολάρο γύρω από τον αυχένα του, ο Οσκαρ Γκαρσία καταλαβαίνει πως αυτές τις ημέρες η ομάδα του δεν έχει μπροστά μόνο την προετοιμασία της για την αναμέτρηση της Κυριακής με τον Παναθηναϊκό, αλλά και την υποχρέωση να «ξεχάσει», όσο αυτό είναι εφικτό τέλος πάντων, τα όσα συνέβησαν το βράδυ της περασμένης Κυριακής στη Θεσσαλονίκη.

Δεν είναι ο Γκαρσία από εκείνους τους προπονητές που αρέσκονται σε ομιλίες. Χθες όμως δεν ήταν συνηθισμένος ο λόγος που επέλεξε να μιλήσει, εξού και το έκανε ακριβώς πριν από την έναρξη της προπόνησης (η οποία, όπως και την Τρίτη, έγινε από τους βοηθούς του).

«Ξέρω ότι δεν είναι εύκολο. Θέλω όμως να σας ζητήσω να ξεχάσετε τι συνέβη την Κυριακή στην Τούμπα. Εχουμε μπροστά μας ένα πολύ σπουδαίο ματς. Πολύ σημαντικό για ολόκληρο τον σύλλογο. Θέλω λοιπόν να συνεχίσουμε να δουλεύουμε καλά και να έχουμε στο μυαλό μας μόνο την αναμέτρηση με τον Παναθηναϊκό» είπε ο κόουτς που, έτσι όπως έχουν έρθει τα πράγματα, την Κυριακή θα είναι στον πάγκο του Ολυμπιακού μόλις για τρίτη φορά σε ντέρμπι και όλες μέσα στο Γεώργιος Καραϊσκάκης.

Θυμίζουμε ότι για την Τούμπα ο 45χρονος είχε επιλέξει στο αρχικό σχήμα και σε διάταξη 4-2-3-1 μια ενδεκάδα στην οποία δεν χώρεσε ούτε ο Κώστας Φορτούνης ούτε ο Μάρκο Μάριν. Δηλαδή 13 γκολ και 9 ασίστ από τα 45 γκολ και τις 26 τελικές πάσες που έχουν οι Πειραιώτες στο πρωτάθλημα. Στο σχήμα αυτό, τη θέση πίσω από τον σέντερ φορ (Ανσαριφάρντ) την είχε ο Οτζίτζα – Οφόε, ενώ στα δύο άκρα της επίθεσης ήταν ο Μιραλάς με τον Πάρντο. Γιατί αναφερόμαστε στην ενδεκάδα μιας αναμέτρησης που δεν έγινε ποτέ; Διότι η πρώτη αίσθηση στον Ρέντη, όπου όλοι είναι ετοιμοπόλεμοι αυτές τις ημέρες, είναι πως θα επιλεγεί και κόντρα στον Παναθηναϊκό. Το επιθετικό καρέ που αναφέραμε με Ρομαό και Ταχτσίδη στον άξονα, τους Ελαμπντελαουί, Μποτία, Σισέ, Κούτρη στην άμυνα και τον Προτό μπροστά από την εστία.