Ο ΠΑΟΚ κλήθηκε σε απολογία από τον αθλητικό δικαστή για τον τραυματισμό του Οσκαρ Γκαρσία και τη μη διεξαγωγή του αγώνα με τον Ολυμπιακό στην Τούμπα. Ο Δικέφαλος του Βορρά θα απολογηθεί αύριο το μεσημέρι (16:00). Ο πειθαρχικός κώδικας προβλέπει αφαίρεση τριών βαθμών από τον Δικέφαλο, κατακύρωση του αγώνα στον Ολυμπιακό, τιμωρία της έδρας του για δυο τρεις αγωνιστικές και πρόστιμο.

Αυτό όμως που πρέπει να σημειωθεί, και σίγουρα δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητο, είναι ότι ο ΠΑΟΚ δεν κλήθηκε σε απολογία για τα επεισόδια που προκάλεσαν οπαδοί του έξω ακριβώς από τα αποδυτήρια του γηπέδου. Κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει ότι τα επεισόδια έγιναν στον συγκεκριμένο χώρο κι αυτό μπορεί εύκολα να το διαπιστώσει κάποιος από τα βίντεο στο Διαδίκτυο και τις σχετικές φωτογραφίες.

Ενα επίσης πολύ σημαντικό στοιχείο είναι η επιβαρυντική για τον ΠΑΟΚ έκθεση της Αστυνομίας για τα επεισόδια, βάσει της οποίας θα πρέπει να υποστεί συνέπειες. Και εδώ προκύπτει μείζον θέμα, αφού η μαυρόασπρη ΠΑΕ δεν κλήθηκε σε απολογία για αυτά τα γεγονότα! Στα επεισόδια που προκάλεσαν οι οπαδοί του ΠΑΟΚ τραυματίστηκαν τρεις αστυνομικοί και είναι λοιπόν δεδομένο ότι υπάρχει βιαιοπραγία κατά φυσικών προσώπων, καθώς και φθορά ιδιοκτησίας που έχει προκληθεί από τα επεισόδια. Κι όμως ο ΠΑΟΚ προς το παρόν δεν έχει κληθεί να απολογηθεί παρ’ ότι αυτεπάγγελτα βάσει των στοιχείων θα μπορούσε να παρέμβει ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας.

Ο Ολυμπιακός προέβη το πρωί της Τετάρτης και σε δεύτερη καταγγελία κατά του ΠΑΟΚ για τα επεισόδια της περασμένης Κυριακής, καταθέτοντας συμπληρωματικά και την έκθεση της Αστυνομίας.

Η ιατροδικαστής

Ενα επίσης πολύ σημαντικό θέμα που είδε το φως της δημοσιότητας στη διάρκεια της χθεσινής ημέρας αφορά το πόρισμα της ιατροδικαστού Ελένης Ζαγγελίδου για τον τραυματισμό του Οσκαρ Γκαρσία. Η ιατροδικαστής που εξέτασε τον προπονητή των Ερυθρολεύκων είναι κατηγορηματική στο πόρισμά της, κάνοντας λόγο για τραυματισμό του ισπανού τεχνικού της πειραϊκής ομάδας από το ρολό χαρτιού ταμειακής μηχανής που πέταξε ο οπαδός του ΠΑΟΚ. Αναλυτικά το πόρισμα της ιατροδικαστού έχει ως εξής: «Από την εξέτασή του στις 26/2/18 προέκυψε διακριτή κάκωση προσώπου (θλαστική εξοίδηση του άνω χείλους του στόματος αριστερά και επιπολής τραύμα του βλεννογόνου του άνω χείλους του στόματος αριστερά, σε έδαφος εξοίδησης/εκχύμωσης), με αναφερόμενο άλγος κεφαλής, άλγος αυχένα και άλγος (αρ) κροταφογναθικής άρθρωσης. Εφερε αυχενικό κηδεμόνα. Ο απεικονιστικός έλεγχος και συγκεκριμένα η αξονική τομογραφία ΑΜΣΣ (σ.σ. αυχενικής μοίρας σπονδυλικής στήλης), από 27/2/18, ανέδειξε εικόνα ήπιου ευθειασμού. Για την αποδρομή των παραπάνω κακώσεων απαιτείται κατά προσέγγιση χρόνος μιας εβδομάδος εξαιρέσει επιπλοκών».

Σήμερα η έφεση

Σήμερα θα εκδικαστεί η έφεση που έχει ασκήσει ο Ολυμπιακός κατά της ποινής αφαίρεσης τριών βαθμών που έχει επιβληθεί στους Ερυθρόλευκους για τα όσα έγιναν μετά το παιχνίδι με την ΑΕΚ. Οι πρωταθλητές θεωρούν πως θα δικαιωθούν και ότι δεν πρόκειται να υπάρξει αφαίρεση βαθμών από τον Ολυμπιακό.