Το δεύτερο ζευγάρι των ημιτελικών του Κυπέλλου, αυτό μεταξύ της ΑΕΚ και της Λάρισας, αναμετράται σήμερα στο ΑΕL FC Arena (19.30), με τις δύο ομάδες να στοχεύουν στο πρώτο βήμα προς την πρόκριση στον τελικό. Πάντως το… ματς άρχισε ουσιαστικά από χθες, όταν η Λάρισα, μέσω ανακοίνωσής της, ζήτησε από την ΕΠΟ και τον ΕΣΚΑΝ έλεγχο αντιντόπινγκ σε τέσσερις ποδοσφαιριστές από κάθε ομάδα! Αφήνοντας αιχμές για κρούσματα ντόπινγκ στην ΑΕΚ, η οποία απάντησε, και μάλιστα άμεσα. Με τον διευθυντή επικοινωνίας της Ενωσης Ανδρέα Δημάτο να χαρακτηρίζει με ανάρτησή του στα social media ως αισχρή προσβολή την κίνηση της ΑΕΛ και να προτρέπει την ομάδα της Θεσσαλίας να αιτηθεί του ελέγχου… 24 ποδοσφαιριστών, προκειμένου να είναι σίγουρη.

Αποστολή με απουσίες

Στο αγωνιστικό σκέλος, ο Μανόλο Χιμένεθ είδε χθες τον Σέρχιο Αραούχο να προπονείται κανονικά και έτσι τον συμπεριέλαβε στην αποστολή για το παιχνίδι με τη Λάρισα. Σε αντίθεση με τους Σιμόες, Γιακουμάκη, Λόπες και Κονέ (οι δύο τελευταίοι μπήκαν χθες στο κανονικό πρόγραμμα) που έμειναν εκτός. Οπως και ο Μάρκο Λιβάγια, προκειμένου να είναι «φρέσκος» για τον Πανιώνιο.

Κάτω από τα δοκάρια αναμένεται να είναι ο Μπάρκας, δεξιά ένας εκ των Γκάλο, Μπακάκη, αριστερά ο Χουλτ και στο κέντρο οι Λαμπρόπουλος, Βράνιες. Στις θέσεις των αμυντικών μέσων θα βρεθούν οι Μοράν, Γαλανόπουλος, στα άκρα οι Μπακασέτας, Κλωναρίδης (διεκδικεί τη θέση και ο Χριστοδουλόπουλος) και πίσω από τον Αραούχο ο Μασούντ.

Την πόρτα του χειρουργείου θα περάσει σήμερα ο Ούρος Τσόσιτς, προκειμένου να ξεπεράσει οριστικά το σύνδρομο κοιλιακών – προσαγωγών που τον ταλαιπωρεί. Ο σέρβος στόπερ ακολούθησε συντηρητική θεραπεία τους τελευταίους δύο μήνες, η οποία δεν απέδωσε, αφού οι ενοχλήσεις έκαναν ξανά την εμφάνισή τους. Ετσι, αποφασίστηκε να χειρουργηθεί, με την επιστροφή του σε φουλ ρυθμούς να υπολογίζεται στον ενάμιση μήνα. Kάτι που σημαίνει πως δύσκολα θα προλάβει κάποιο από τα παιχνίδια που απομένουν μέχρι το τέλος της χρονιάς.

Επεσαν τα πρώτα μπετά

Χθες «στρώθηκε» στο οικόπεδο της ΑΕΚ το τσιμέντο εργασίας για την κατασκευή του γηπέδου, με τα πρώτα μπετά να πέφτουν στον χώρο και τη διαδικασία ανέγερσης της «Αγια-Σοφιάς» να μπαίνει έτσι στο επόμενο στάδιο, αφού σύντομα αναμένονται και τα θεμέλια του νέου γηπέδου της Ενωσης.