Είναι… απέναντι στη Σούπερ Λίγκα και στη μάχη του τίτλου. Εχουν βάσιμες πιθανότητες να επαναλάβουν το αντάμωμά τους και στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας. ΑΕΚ και ΠΑΟΚ όμως όσο πλησιάζει το καλοκαίρι θα ανοίξουν και άλλα μέτωπα μεταξύ τους. Για παράδειγμα στο Περιστέρι έχουν να το λένε πως είναι θέμα χρόνου το… ντέρμπι των Δικεφάλων για την απόκτηση του Μάντσον Νασιμέντο Σάντος. Ο 27χρονος κεντρικός χαφ κάνει καταπληκτική σεζόν φέτος με τον Ατρόμητο και επί της ουσίας είναι ένας από τους καλύτερους ποδοσφαιριστές της Σούπερ Λίγκας. Με 24 συμμετοχές και 2 γκολ, ο Βραζιλιάνος είναι η βάση πάνω στην οποία έχει στηρίξει το οικοδόμημά του ο Νταμίρ Κάναντι. Τόσο η ΑΕΚ λοιπόν όσο και ο ΠΑΟΚ τον έχουν ήδη τοποθετήσει ψηλά στις μεταγραφικές τους λίστες με θέα στην επόμενη σεζόν. Η ομάδα του Μανόλο Χιμένεθ μάλιστα έκανε μια πρώτη απόπειρα και τον Δεκέμβριο όταν ακόμη ήταν σε διαδικασία αναζήτησης του αντικαταστάτη του Γιόχανσον στο ρόστερ της. Απόπειρα που δεν έβγαλε πουθενά διότι οι απαιτήσεις του Ατρομήτου ήταν ιδιαιτέρως υψηλές. Ο ΠΑΟΚ μπήκε στην υπόθεση αργότερα, αλλά με δεδομένη την οικονομική του άνεση θεωρητικά δείχνει ότι μπορεί και να αποκτήσει τον πρώτο λόγο. Κλειδί σε αυτή την ιστορία μπορεί βεβαίως να αποδειχθούν και οι πολύ καλές σχέσεις του με το… Περιστέρι. Εκεί όπου φέτος αγωνίζονται τρεις δανεικοί (Γιαννούλης, Χατζηισαΐας, Ουάρντα) σε μια ιστορία που σχεδόν έχει αλλοιώσει τη μάχη της κορυφής, καθώς άλλος ο Ατρόμητος απέναντι στον ΠΑΟΚ και άλλος με ΑΕΚ και Ολυμπιακό όπου συνολικά μέτρησε δύο νίκες και δύο ισοπαλίες στα τέσσερα ματς της Σούπερ Λίγκας.

Α ΛΑ… ΛΗΜΝΙΟΣ

Θυμίζουμε ότι πριν από περίπου έναν χρόνο ο ΠΑΟΚ είχε αγοράσει από τον Ατρόμητο τον Δημήτρη Λημνιό (φωτογραφία) αντί 800.000 ευρώ και ενώ επί της ουσίας υπήρχε παράθυρο να αποκτήσει τον νεαρό εξτρέμ ακόμη και ως ελεύθερο. Εκείνο το deal μάλιστα είχε κλείσει παραμονή του Ατρόμητος – ΠΑΟΚ (5/4) όπου ο Δικέφαλος του Βορρά πέτυχε και την τελευταία του νίκη στην Αθήνα (0-2). Το φοβερό είναι ότι και φέτος πάνω – κάτω την ίδια εποχή (17/3) υπάρχει το ίδιο ακριβώς ματς στο Περιστέρι.

ΓΚΡΙΝΙΕΣ

Και μιας και πιάσαμε τον ΠΑΟΚ. Κυκλοφορεί μια φήμη εσχάτως στη Θεσσαλονίκη ότι η ανανέωση του Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς (φωτογραφία) με τον Δικέφαλο έχει φέρει μερικές γκρίνιες στα αποδυτήρια. Ο Σέρβος είναι αγαπητός στους συμπαίκτες του, αλλά αυτό το 1,5 εκατ. ευρώ τον χρόνο που αποτελεί τη νέα αμοιβή του δεν γέμισε το μάτι σε αρκετούς. Σκεφτείτε ας πούμε ότι ο Αντελίνο Βιεϊρίνια, έχει ετήσιες αποδοχές 1 εκατ ευρώ. Ή προσθέστε στην ιστορία ότι ο Μάτος ανανέωσε με ένα ποσό που δεν φτάνει ούτε τα… μισά από τα χρήματα που θα λαμβάνει πλέον ο εκ των πρώτων σκόρερ του πρωταθλήματος. Συμβαίνουν αυτά στο ποδόσφαιρο…

ΚΟΥΙΖ ΣΤΑ… ΚΙΝΕΖΙΚΑ

Σέντερ φορ που –ευτυχώς για την ομάδα του –δεν μένει πια εδώ ο πρωταγωνιστής. Πριν από μερικές ημέρες έφτασε για εκείνον επίσημη πρόταση από την Κίνα στα γραφεία της ΠΑΕ ύψους τριών εκατ. ευρώ. Η ομάδα φυσικά και δεν είχε κανένα πρόβλημα να δεχθεί. Είχε όμως ο σέντερ φορ. Οχι, δεν ήταν ο προορισμός το θέμα. Δεν είχε κανένα απολύτως πρόβλημα να πάει ώς την Κίνα. Αλλο ήταν το εμπόδιο. Αυτό που τον έχει παραγκωνίσει και στην ομάδα όπου είναι τώρα δανεικός!

ΧΑΜΟΣ ΜΕ ΒΙΑΝΑ

Από την Ελλάδα πέρασε και δεν ακούμπησε. Με την Μπράγκα όμως κάνει φέτος φοβερή σεζόν. Ο Μπρούνο Βιάνα (φωτογραφία) είναι αποκάλυψη στην άμυνα των Πορτογάλων και ήδη αρκετοί ενδιαφερόμενοι έχουν σπεύσει να τον παρακολουθήσουν. Ανάμεσά τους η Λάτσιο που ήδη μέσω ατζέντη έκανε μια πρώτη προσέγγιση στον ποδοσφαιριστή. Ο βραζιλιάνος αμυντικός ανήκει ακόμη στον Ολυμπιακό. Αρα οι Ερυθρόλευκοι το καλοκαίρι θα πρέπει να προετοιμάζονται για επίσημες προτάσεις. Πόσω μάλλον αν είναι αλήθεια ότι για τον Βιάνα και τα δικαιώματά του ασχολείται ο ίδιος ο Ζόρζε Μέντες –ο διασημότερος μάνατζερ του κόσμου.

ΜΕ 1 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ

Για προτάσεις ετοιμάζεται και η ΑΕΛ, η οποία φαίνεται ότι θα έχει την τιμητική της το καλοκαίρι χάρη στον Γιάννη Μασούρα (φωτογραφία). Ο 22χρονος κάνει σπουδαία σεζόν και ήδη έχει προκαλέσει το ενδιαφέρον αρκετών ομάδων, όπως αποκάλυψε ο ίδιος ο Αλέξης Κούγιας. Με βάση όσα ακούγονται στην αγορά η ομάδα της Λάρισας κοστολογεί τον νεαρό ποδοσφαιριστή κάπου ανάμεσα στις 800.000 ευρώ και το 1 εκατομμύριο. Καθόλου άσχημα, ειδικά έτσι όπως πάνε πλέον τα πράγματα συνολικά στο ελληνικό ποδόσφαιρο.