Η Σαντορίνη, θα φιλοξενήσει το προσεχές διήμερο (2-3/3) την τρίτη μεγάλη διοργάνωση βόλεϊ στην ιστορία της. Η αρχή έγινε το 2010 με το Σούπερ Καπ των Ανδρών, το 2013 υποδέχθηκε το φάιναλ 4 του γυναικείου Κυπέλλου και πέντε χρόνια αργότερα ανέλαβε ξανά την τελική φάση.

Οι πρωταγωνιστές του θεσμού, παράγοντες, αθλήτριες και προπονητές, δήλωσαν μαγεμένοι από τα θέλγητρα του τόπου και υποσχέθηκαν ότι το διήμερο που θα ακολουθήσει θα εξελιχθεί σε φεστιβάλ για το ελληνικό βόλεϊ. Ο δήμαρχος Σαντορίνης, Νίκος Ζώρζος, επί των ημερών του οποίου το νησί φιλοξένησε τις τελευταίες δύο διοργανώσεις, ευχαρίστησε την Ομοσπονδία και δήλωσε ότι το εγχείρημα «επιτυγχάνεται σε συνεργασία του δήμου με τον αθλητικό οργανισμό και τον ΑΟ Θήρας. Η Σαντορίνη περνά μια αθλητική άνοιξη αυτά τα χρόνια. Αυτές οι διοργανώσεις φέρνουν όλο και περισσότερους νέους και νεανίδες του νησιού στον αθλητισμό».

Ο πρόεδρος της ΕΟΠΕ, Γιώργος Καραμπέτσος, σχολίασε πως «μόνο σε παγκόσμιες διοργανώσεις έχω δει τόσες πολλές διαφημίσεις. Οι προϋποθέσεις που δημιούργησαν εδώ οι άνθρωποι με κάνουν να πιστεύω ότι θα είναι μια επιτυχημένη διοργάνωση. Είναι ο τρόπος που την έχουν αγκαλιάσει… Ιδιαίτερα συγχαρητήρια στην ομάδα του Ηλυσιακού, που απέδειξε ότι το Κύπελλο είναι μια διοργάνωση εκπλήξεων».

Η αρχηγός του Α.Ο. Θήρας, Μαρίνα Τσοχατζή, τόνισε: «Όλοι εδώ έδωσαν την ψυχή τους για το καλύτερο. Όσοι βρεθούν εδώ θα γνωρίσουν μια πρωτόγνωρη εμπειρία. Εύχομαι να γίνουν ωραία παιχνίδια, ούτως ώστε όσοι τα παρακολουθήσουν να τα ευχαριστηθούν. Δεν μας ευνόησε η τύχη, αλλά έχουμε προετοιμαστεί πολύ καλά γι’ αυτό το παιχνίδι. Ο κόσμος θα γεμίσει το γήπεδο και γι’ αυτό θα δώσουμε το 100% προκειμένου να τον ικανοποιήσουμε».

Η ομόλογός της στον Ολυμπιακό, Στέλλα Χριστοδούλου, ευχήθηκε «όλες οι ομάδες να κάνουν καλές εμφανίσεις. Εύχομαι υγεία στις αθλήτριες και να αναδειχθεί το γυναικείο βόλεϊ. Θέλουμε το νταμπλ κάθε χρόνο, το ίδιο και φέτος. Θέλουμε να δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας και να διεκδικήσουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα».

Η «κάπτεν» του Πανναξιακού, Παναγιώτα Διώτη, η οποία είχε βρεθεί και στο φάιναλ 4 το 2013, θυμήθηκε ότι «ήταν μια φοβερή διοργάνωση και νομίζω ότι και τώρα θα συμβεί το ίδιο. Καλή επιτυχία σε όλες ομάδες και υγεία σε όλες τις αθλήτριες. Ευελπιστούμε ότι θα είμαστε και φέτος στον τελικό. Πάντα υπάρχουν εκπλήξεις, είναι νοκ άουτ αγώνες και ο Ηλυσιακός, για να φτάσει εδώ, απέκλεισε μια ομάδα της Α1. Εμείς το πάμε αγώνα-αγώνα».

Η αρχηγός του Ηλυσιακού, Στεφανία Μπέμπη, δήλωσε: «Είμαστε πολύ χαρούμενες που βρισκόμαστε εδώ. Καλή επιτυχία στις τέσσερις ομάδες. Ευχαριστούμε το δήμο και την ομάδα της Θήρας για τη διοργάνωση. Ο Πανναξιακός είναι μια κατηγορία πάνω από εμάς, όμως είμαστε μαχητική ομάδα και το έχουμε δείξει».

Ο τεχνικός της γηπεδούχου ομάδας, Γιώργος Ρούσης, τόνισε: «Η διοργάνωση περιέχει κόστος και κόπο από πολύ κόσμο στη Σαντορίνη και τους χορηγούς, προκειμένου να τη στηρίξουν. Η δουλειά που γίνεται εδώ είναι καταπληκτική και ελπίζω η διοργάνωση να είναι ακόμη καλύτερη από ό,τι πέρυσι στη Γλυφάδα. Όλα είναι ιδανικά, η ομάδα κατάφερε για πρώτη φορά να προκριθεί σε ένα φάιναλ 4. Ο αντίπαλός μας είναι πολύ καλός φέτος κι αυτό μας δίνει ένα άγχος».

Ο κόουτς του Πανναξιακού, Κώστας Παπαδόπουλος, εκτιμά πως «αυτή τη φορά η διοργάνωση θα είναι ακόμη καλύτερη από την προηγούμενη που είχα βρεθεί εδώ, με τον Ηρακλή Κηφισιάς. Είναι πολύ σημαντικό το ό,τι καταφέραμε, μετά από δυσκολίες και περιορισμούς, να βρεθούμε σε ένα φάιναλ 4. Για μας είναι ένα bonus, ένα δώρο για τη χρονιά κι αυτά που περάσαμε».

Ο προπονητής του Ολυμπιακού, Μπράνκο Κοβάτσεβιτς, ανέφερε: «Ευχαριστώ το νησί της Σαντορίνης, ένα από τα πιο όμορφα μέρη στον κόσμο. Ελπίζω αυτό το διήμερο να εξελιχθεί σε ένα φεστιβάλ βόλεϊ. Όλες οι ομάδες έχουν φιλοδοξίες, το ίδιο κι εμείς. Παίζουμε σε υψηλό επίπεδο τον τελευταίο καιρό κι αυτό θέλουμε να κάνουμε κι εδώ, στη Σαντορίνη».

Ο τεχνικός της αθηναϊκής ομάδας, Μανώλης Αποστολογεωργάκης, υπογράμμισε: «Είμαστε πολύ χαρούμενοι που είμαστε εδώ, σε ένα πολύ φιλόξενο νησί. Είμαστε πρωτάρηδες, αλλά νιώθουμε μεγάλη χαρά γι’ αυτό που πετύχαμε. Θεωρώ ότι θα γίνουν δύο καλά παιχνίδια και είμαι σίγουρος ότι ο κόσμος θα γεμίσει το γήπεδο για να υποστηρίξει τις ομάδες».