Ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου ορκίστηκαν τα νέα μέλη του κυβερνητικού σχήματος χωρίς την παρουσία εκπροσώπου της Εκκλησίας.

«Διαβεβαιώνω στην τιμή και υπόληψή μου ότι θα τηρώ το Σύνταγμα και τους νόμους και ότι θα υπηρετώ το γενικό συμφέρον του ελληνικού λαού», ήταν ο όρκος που έδωσαν τα νέα μέλη της κυβέρνησης.

Συγκινήθηκα, δεν το περίμενα, δήλωσε η νέα υφυπουργός Παιδείας, Μερόπη Τζούφη, προσερχόμενη στο Προεδρικό Μέγαρο για την ορκωμοσία.

Όπως είπε στους δημοσιογράφους, για την ίδια ήταν σαν μια επιστροφή στην παιδική της ηλικία όπου προσπαθούσε να είναι καλή μαθήτρια και να εξελίσσεται.

Παράδοση – παραλαβή

Αμέσως μετά την ορκωμοσία των νέων μελών της κυβέρνησης θα ακολουθήσει η τελετή παράδοσης-παραλαβής της ηγεσίας του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης, από τον Δημήτρη Παπαδημητρίου στον Γιάννη Δραγασάκη, η οποία θα πραγματοποιηθεί στον 3ο όροφο του υπουργείου Οικονομίας.

Αύριο, στις 12.00 το μεσημέρι, θα πραγματοποιηθεί τελικά στο υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής η τελετή παράδοσης των αρμοδιοτήτων του απερχόμενου υπουργού, Γιάννη Μουζάλα, στο νέο υπουργό, Δημήτρη Βίτσα.

Η τελετή είχε προγραμματιστεί αρχικά για σήμερα, ωστόσο με ορθή επανάληψή του το γραφείο Τύπου του υπουργείου ενημέρωσε ότι η παράδοση-παραλαβή θα γίνει αύριο.