«Σε αυτό το υπουργείο δεν υπάρχουν διαφορετικά στρατόπεδα όλοι εργάζονται για το καλό της πατρίδας έχοντας σαν οδηγό το εθνικό συμφέρον με αλληλεγγύη και υψηλό αίσθημα ευθύνης», είπε, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Πάνος Καμένος υποδεχόμενος τον νέο αναπληρωτή υπουργό Αμυνας Φώτη Κουβέλη.

Ο κ. Καμμένος χαρακτήρισε τον Φώτη Κουβέλη ως «προσωπικότητα που σε δύσκολες περιστάσεις υπηρέτησε τις αρχές της Δημοκρατίας, διδάσκοντας σε όλους την ενότητα του ελληνικού ανεξαρτήτως πολιτικών επιλογών».

«Είμαι βέβαιος ότι η συνεργασίας μας θα είναι άριστη» είπε, ο υπουργός Εθνικής Αμυνας.

Ο κ. Βίτσας αναφέρθηκε, επίσης, στο μεταναστευτικό πρόβλημα και στον τρόπο που το χειρίστηκε το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, ενώ εξήρε την ετοιμότητα των Ενόπλων Δυνάμεων.Απευθυνόμενος στον κ. Κουβέλη, ο κ. Καμμένος σημείωσε ότι «τον ενάμιση χρόνο που απομένουν μέχρι τις εκλογές θα ολοκληρώσουμε το έργο μας» και πρόσθεσε ότι «αυτό το έτος είναι το έτος των Ενόπλων δυνάμεων».

Ο υπουργός επισήμανε ότι η κυβέρνηση έχει καλύψει ένα μεγάλο μέρος από την οικονομική επίθεση που δέχτηκαν οι Ένοπλες Δυνάμεις και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι στον χρόνο που απομένει μέχρι τις εκλογές θα καλυφθεί και άλλο.Τέλος, διαβεβαίωσε τον κ. Κουβέλη ότι σε αυτό το υπουργείο δεν υπάρχουν διαφορετικά στρατόπεδα. «Όλοι εργάζονται για το καλό της πατρίδας έχοντας σαν οδηγό το εθνικό συμφέρον, με αλληλεγγύη, επαγγελματισμό και αίσθημα ευθύνης».

Ο νέος αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας εξέφρασε τη συγκίνησή του υπογραμμίζοντας: «Γνωρίζω καλά ότι όλοι σε αυτό το υπουργείο προτάσσουν το εθνικό και δημόσιο συμφέρον και ακολουθούν όλα τα άλλα. Παρακολουθώ την εξέλιξη της λειτουργίας του υπουργείου και των Ενόπλων Δυνάμεων και είναι σημαντικό το έργο που έχει επιτευχθεί και επιτελείται σε εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες με κυρίαρχη την οικονομική αντιξοότητα της πατρίδας μας.

Σε αυτό το υπουργείο όλοι συναρθρώσατε τη δράση και τη λειτουργία με αυτό που καταγράφει στην ελληνική κοινωνία».Ο κ. Κουβέλης απευθυνόμενος στον κ. Βίτσα τον διαβεβαίωσε ότι θα να είναι άξιος συνεχιστής του: «Θα είμαι συνεχιστής ενός άξιου έργου που έχει επιτελεστεί από τον κ. Βίτσα και θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι τη συνεργασία που έχετε επιτύχει διεκδικώ να επιτύχω και εγώ».