«Υπηρέτησε το ήθος και την πολιτική με επιχειρήματα, είναι προσωπικότητα που τίμησε τη χώρα στο εξωτερικό δεν ήρθε εδώ ούτε για χρήματα ούτε για δόξα. Ηρθε σε μια στιγμή που Ελλάδα έψαχνε ανθρώπους που θα μπορούσαν να την οδηγήσουν μπροστά», είπε, μεταξύ άλλων, ο νέος υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Γιάννης Δραγασάκης για τον προκάτοχό του Δημήτρη Παπαδημήτριου κατά την τελετή παράδοσης – παραλαβής..

Όπως είπε ο Γιάννης Δραγασάκης «δεν θα αρχίσουμε από λευκή σελίδα στο υπουργείο αυτό» καθώς όπως τόνισε έχει ι γίνει έργο. «Στόχος μας είναι η κοινωνικοποίηση της ανάπτυξης και θα δουλέψουμε στη λογική πως ότι μπορεί να τελειώσει σήμερα δεν πρέπει να το αφήνουμε για αύριο».

«Η έξοδος από την κρίση και την κατάσταση χρεοκοπίας, είναι μια πορεία μακρά, και ευάλωτη σε εξωγενή απρόοπτα γεγονότα» είπε ο νέος υπουργός Οικονομίας και Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης.

Από την πλευρά του ο απερχόμενος υπουργός είπε ότι φεύγει από το υπουργείο μετά από απρόσμενες περιστάσεις σε μια κρίσιμη στιγμή για την οικονομία.

Κατά τον ενάμισι χρόνο της παρουσίας του στο υπουργείο, όπως είπε προσπαθήσαμε να έχουμε συνεχείς επαφές με ξένους και εγχώριους επενδυτές που ζητούσαν να επιβεβαιώσουν συνεχώς ότι στην Ελλάδα υπάρχει ένα φιλικό επιχειρηματικό περιβάλλον κάτι που χρειάζονται οι επενδυτές για να επιλέξουν μια χώρα.

Οπως είπε επικρίθηκε ότι δεν αποδέχθηκε την ελληνική πραγματικότητα όμως αυτό είναι λάθος «εγώ προσπάθησα να διαμορφώσω μια νέα νοοτροπία».

Ευχαρίστησε τους συνεργάτες τους με ιδιαίτερη αναφορά στον αναπληρωτή υπουργό Οικονομίας Αλ. Χαρίτση για τον οποίον είπε «ευχαριστώ είναι ένας νέος άνθρωπος που αξίζει να έχει μέλλουν στα δημόσια πράγματα. Είχαμε μια άψογη και παραγωγική συνεργασία».