Τρεις άνδρες συνελήφθησαν σήμερα Τετάρτη ως ύποπτοι για ανθρωποκτονία στο πλαίσιο των ερευνών για την έκρηξη που σημειώθηκε την Κυριακή το βράδυ στην πόλη του Λέστερ, από την οποία σκοτώθηκαν πέντε άτομα και κατεστράφησαν παντοπωλείο και κατοικία, όπως ανακοίνωσε η αστυνομία.

Οι συλληφθέντες, και οι τρεις γύρω στα 30, συνελήφθησαν αργά το απόγευμα και «ανακρίθηκαν από τους ερευνητές», ανέφερε η αστυνομία του Λέστερ.

«Ενας προέρχεται από την Ανατολική Αγγλία, ο δεύτερος από το βορειοδυτικό τμήμα της χώρας και ο τρίτος από το Ιστ Μίντλαντς», ανακοίνωσε η αστυνομία, προσθέτοντας ότι δεν θα δώσει προς το παρόν στη δημοσιότητα περαιτέρω πληροφορίες.

«Μην κάνετε εικασίες»

Εχει επίσης ζητήσει από «τα μέσα ενημέρωσης και την κοινή γνώμη να μην κάνουν εικασίες για τις ταυτότητες των συλληφθέντων, τις συνθήκες που ενδέχεται να οδήγησαν στη σύλληψή τους και τα αίτια της έκρηξης», υπογραμμίζοντας ότι «δεν υπάρχουν αποδεικτικά στοιχεία που να συνδέουν κατά κάποιο τρόπο το περιστατικό με τρομοκρατική ενέργεια».

Μητέρα 46 χρονών και δύο από τα παιδιά της, 17 και 18 ετών, σκοτώθηκαν από την έκρηξη που προκάλεσε πυρκαγιά και κατέστρεψε ολοσχερώς το κτίριο. Η οικογένεια διέμενε σε διαμέρισμα κάτω από το παντοπωλείο.

Η φίλη του 18χρονου και 22χρονος που εργαζόταν ως βοηθός στο παντοπωλείο έχασαν επίσης τη ζωή τους ενώπέντε ακόμη άνθρωποι τραυματίστηκαν.