Το παιχνίδι της Τούμπας δεν πρόλαβε καν να αρχίσει, όμως ο κανόνας στη χώρα μας έχει να κάνει με αγώνες που «ακούν» το σφύριγμα της έναρξης αλλά όχι και της λήξης. Η διακοπή ενός αγώνα λόγω επεισοδίων έχει γίνει… συνήθεια στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Κάθε φορά, το πρόβλημα αντιμετωπίζεται με ευχολόγια, όμως, η αλήθεια είναι ότι οι ευχές δεν πιάνουν πάντα.

Ο προχθεσινός αγώνας ΠΑΟΚ – Ολυμπιακού δεν άρχισε ποτέ λόγω τραυματισμού του Οσκαρ Γκαρσία από ρολό ταμειακής μηχανής. Κάτι ανάλογο είχε συμβεί και πέρυσι, στο ματς Παναθηναϊκού – ΠΑΟΚ (πλέι οφ), όταν ο Βλάνταν Ιβιτς είχε τραυματιστεί από κουτάκι μπίρας.

Στο ίδιο γήπεδο, στις 22/10/2015, το ντέρμπι Παναθηναϊκού – Ολυμπιακού δεν άρχισε καν, καθώς στη διάρκεια της προθέρμανσης φωτοβολίδα χτύπησε τον Φινμπόγκασον. Ακολούθησαν συμπλοκές οπαδών των Πρασίνων με τα ΜΑΤ στον αγωνιστικό χώρο.

Σε ντέρμπι Αιωνίων έχουμε μία ακόμα διακοπή, αυτή τη φορά στο ΟΑΚΑ (18/3/2012). Το ματς διακόπτεται στο 83′ από τον διαιτητή Τάσο Κάκο, λόγω ρίψης φωτοβολίδων στον αγωνιστικό χώρο. Είχαν προηγηθεί στη διάρκεια του ημιχρόνου, σοβαρά επεισόδια με συμπλοκές οπαδών των Πρασίνων με τα ΜΑΤ, με αποτέλεσμα το β’ μέρος να αρχίσει με καθυστέρηση 55 λεπτών.

Στο ίδιο γήπεδο (11/3/2005), ο αγώνας ΑΕΚ – Ολυμπιακού διακόπτεται στο 89′ μετά το γκολ του Χάρα, λόγω εισβολής στον αγωνιστικό χώρο και ρίψη φωτοβολίδων.

Τούμπα, 2 Μαρτίου 2016. Πρώτος αγώνας ΠΑΟΚ – Ολυμπιακού για την ημιτελική φάση του Κυπέλλου. Διακόπτεται στο 89′ από τον διαιτητή Παππά, λόγω εισβολής οπαδών στον αγωνιστικό χώρο. Είχε προηγηθεί διαμαρτυρία του ΠΑΟΚ για πέναλτι του Καπίνο στον Μακ και αποβολή του Σλοβάκου, για τη συμπεριφορά του στον επιπρόσθετο βοηθό, Μήτσιο.

Μάιος 2005. Ο Αρης φιλοξενεί τον Ηρακλή, που προηγείται 2-1. Οπαδοί των γηπεδούχων εισβάλλουν στον αγωνιστικό χώρο και ο διαιτητής Μπριάκος αποφασίζει τη διακοπή του αγώνα. Η αφαίρεση βαθμών είχε ως συνέπεια τον υποβιβασμό του Αρη. Η Ιστορία επαναλαμβάνεται στο ίδιο γήπεδο στις 8/4/2012. Στον αγώνα με τον Αστέρα Τρίπολης, η βοηθός διαιτητή Κουρομπίλια δέχεται μπουκάλι στο κεφάλι. Ο διαιτητής Τριτσώνης ζητάει εκκένωση του Κλεάνθης Βικελίδης, η οποία καθυστερεί και τελικά ο αγώνας διακόπτεται.

Γυρίζοντας πολλά χρόνια πίσω, στις 10/2/91, το ματς Ολυμπιακού – Αθηναϊκού διακόπτεται από τον διαιτητή Ναούμ, λόγω εισβολής οπαδών των γηπεδούχων στον αγωνιστικό χώρο.