Η Ατλέτικο νίκησε 4-0 τη Λεγανές στη Μαδρίτη με τέσσερα γκολ του Αντουάν Γκριζμάν για την 26η αγωνιστική της Primera Division και βρέθηκε, έστω και με ένα ματς περισσότερο, στο -4 από την κορυφή και την πρωτοπόρο Μπαρτσελόνα, ελπίζοντας σε μία «γκέλα» των «μπλαουγκράνα» την Πέμπτη και ενόψει του μεταξύ τους ντέρμπι κορυφής την ερχόμενη Κυριακή στο «Καμπ Νου» που ίσως αποβεί καθοριστικό για την εξέλιξη στην κορυφή.

Καθάρισε» τη Βιγιαρεάλ η Ειμπαρ με 1-0 στο «Ιπουρούα» (Κίκε 16′) και μείωσε στο -3 τη διαφορά της από το «κίτρινο υποβρύχιο» στην προνομιούχο έκτη θέση, μπαίνοντας για τα καλά πλέον στο «κόλπο» για το Europa League.

Δύο πολύτιμους βαθμούς άφησε η Βαλένθια στο «Σαν Μαμές», καθώς αναδείχθηκε ισόπαλη, 1-1, με την Αθλέτικ Μπιλμπάο για την 26η αγωνιστική της La Liga. Οι φιλοξενούμενοι άνοιξαν το σκορ στο 23′ με τον Κοντογκμπιά στο 23′, αλλά δέχτηκαν την ισοφάριση στο 49′ με τον Ντε Μάρκος. Οι γηπεδούχοι πάντως θα μπορούσαν να είχαν πετύχει και δεύτερο τέρμα, αλλά ο Αντούριθ αστόχησε στο 39′ από την άσπρη βούλα.

Στα άλλα παιχνίδια της ημέρας η Χετάφε επικράτησε με 3-0 της Λα Κορούνια, ενώ η Σεβίλη νίκησε εκτός έδρας με 1-0 τη Μάλαγα.