Τέλη Ιουλίου ξεκινούν οι ευρωπαϊκές περιπέτειες των τριών από τις πέντε ελληνικές ομάδες που θα αγωνιστούν στο Τσάμπιονς Λιγκ και το Γιουρόπα Λιγκ της νέας σεζόν. Η UEFA ανακοίνωσε χθες τις αλλαγές που θα γίνουν στις δύο διοργανώσεις, με σημαντικότερη την απευθείας συμμετοχή των πρώτων τεσσάρων ομάδων των ισχυρότερων πρωταθλημάτων (Ισπανία, Γερμανία, Αγγλία, Ιταλία) στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ καθώς επίσης και των δύο ζωνών ώρας που θα διεξάγονται: στις 19.55 και 22.00.

Ταυτόχρονα ανακοινώθηκαν οι ημερομηνίες των αγώνων. Ο δευτεραθλητής Ελλάδας θα ξεκινήσει τις υποχρεώσεις του στις 24-25 Ιουλίου από τη δεύτερη προκριματική φάση του Τσάμπιονς Λιγκ. Στις 26 Ιουλίου θα αγωνιστούν στον δεύτερο προκριματικό του Γιουρόπα Λιγκ η τρίτη και η τέταρτη της βαθμολογίας.

Η πρωταθλήτρια θα συμμετάσχει στον τρίτο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ με τους πρώτους αγώνες να διεξάγονται στις 7-8 Αυγούστου, ενώ η κάτοχος του Κυπέλλου θα συμμετάσχει στον τρίτο προκριματικό του Γιουρόπα Λιγκ με τον πρώτο αγώνα να έχει οριστεί για τις 9 Αυγούστου.

– Την ήττα με 1-0 γνώρισε η Ρεάλ Μαδρίτης από την Εσπανιόλ στο πλαίσιο της 26ης αγωνιστικής της Λα Λίγκα. Το μοναδικό γκολ σημειώθηκε στην τελευταία φάση του αγώνα από τον Μορένο. Πρόκειται για την πρώτη νίκη της Εσπανιόλ επί της Ρεάλ από τον Οκτώβριο του 2007.