Στο κέντρο μιας πολιτικής διελκυστίνδας ανάμεσα στη βραζιλιάνικη ομοσπονδία και την Παρί Σεν Ζερμέν βρίσκεται ο Νεϊμάρ λόγω του τραυματισμού του. Η ιατρική γνωμάτευση που πάγωσε την Παρί Σεν Ζερμέν αναφέρει «διάστρεμμα στον δεξιό αστράγαλο και ρωγμή στο πέμπτο μετατάρσιο».

Τη στάση αναμονής που διατηρεί ο γαλλικός σύλλογος απέναντι στο πολύ σοβαρό πρόβλημα που ανέκυψε τίναξε στον αέρα η βραζιλιάνικη ιστοσελίδα Globo Esporte που μετέδωσε πως ο Νεϊμάρ θα υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση στο πέμπτο μετατάρσιο και θα μείνει εκτός γηπέδων για τουλάχιστον δύο μήνες. Σημειώνει επίσης πως η επέμβαση στην οποία θα υποβληθεί ο Νεϊμάρ θα είναι παρόμοια με αυτήν στην οποία υποβλήθηκε πέρυσι ο επιθετικός της Μάντσεστερ Σίτι Γκάμπριελ Ζέσους.

Τις ίδιες πληροφορίες με την Globo Esporte φέρεται να έχει και η ισπανική «As», η οποία ωστόσο δεν μπόρεσε να απαντήσει στο ερώτημα αν ο Νεϊμάρ θα χειρουργηθεί στη Βραζιλία ή τη Γαλλία.

«Χρειάζεται υπομονή»

Η αντίδραση της Παρί Σεν Ζερμέν ήρθε μέσω του προπονητή της Ουνάι Εμερι. Στη συνέντευξη Τύπου ενόψει της αποψινής αναμέτρησης της ομάδας του με τη Μαρσέιγ για το Κύπελλο, ο Βάσκος δήλωσε πως είναι λανθασμένη η πληροφορία πως ο Νεϊμάρ θα υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση, ενώ άφησε μια μικρή πιθανότητα να αγωνιστεί εναντίον της Ρεάλ Μαδρίτης στις 6 Μαρτίου!

Απέφυγε ωστόσο να είναι κατηγορηματικός: «Καμία απόφαση δεν έχει ληφθεί για επέμβαση. Συναντήθηκα με τον γιατρό και μου είπε πως έχει πρηστεί το πόδι από το διάστρεμμα. Το πέμπτο μετατάρσιο έχει μία ρωγμή. Θα πάρουμε απόφαση τις επόμενες ημέρες. Ωστόσο, προς το παρόν χρειάζεται ηρεμία».

Για τις πιθανότητες να αγωνιστεί εναντίον της Ρεάλ, ο Εμερι σημείωσε: «Είναι αλήθεια πως οι πιθανότητες να αγωνιστεί είναι λιγότερες απ’ ό,τι ήταν την Κυριακή. Πάντα είναι ο πρώτος που θέλει να παίζει σε κάθε παιχνίδι. Εχω υπομονή. Υπάρχει μια μικρή πιθανότητα να είναι έτοιμος εναντίον της Ρεάλ. Θα περιμένουμε».

Οταν οι δημοσιογράφοι τον πίεσαν να απαντήσει για την πιθανότητα ο Νεϊμάρ να υποβληθεί σε επέμβαση, ο Εμερι παραδέχτηκε πως ίσως να είναι απαραίτητη. «Πρέπει να μιλήσουμε με τον παίκτη, τον γιατρό και το περιβάλλον του ποδοσφαιριστή. Χρειάζεται υπομονή και ηρεμία για να αποφασιστεί κάτι τέτοιο».

Πιέζουν οι Βραζιλιάνοι

Η διελκυστίνδα μεταξύ της Παρί και της Εθνικής Βραζιλίας ουσιαστικά τώρα αρχίζει. Στο Παρίσι έφτασε εσπευσμένα ο επικεφαλής του ιατρικού τιμ της Εθνικής Βραζιλίας Ροντρίγκο Λασμάρ για να υποβάλει σε περαιτέρω τεστ το τραυματισμένο πόδι του παίκτη. Ο Νεϊμάρ δεν δέχεται να αγωνιστεί παίρνοντας παυσίπονα γιατί εκτός των άλλων μπορεί η μικρή ρωγμή στο μετατάρσιο να εξελιχθεί σε κάταγμα και να χάσει το Μουντιάλ. Γι’ αυτό οι Βραζιλιάνοι πιέζουν ώστε να γίνει άμεσα η επέμβαση για να προλάβει ο παίκτης να είναι έτοιμος για το Παγκόσμιο Κύπελλο.

Αν περάσει η γραμμή της Σελεσάο, η Παρί θα δει την επένδυση των 222 εκατ. ευρώ να ακυρώνεται στην πιο κρίσιμη στιγμή της σεζόν. Ο τραυματισμός του Νεϊμάρ δεν αποτελεί κεραυνό εν αιθρία. Ο Βραζιλιάνος είναι ο παίκτης που δέχεται τα περισσότερα φάουλ σε κάθε παιχνίδι του γαλλικού πρωταθλήματος, με μέσο όρο 5,2 φάουλ ανά αγώνα, όταν ο δεύτερος στη σχετική λίστα Φεκίρ της Λυών δέχεται 3,83 φάουλ ανά αγώνα.

Αίσθηση έχει προκαλέσει η καταγγελία του αρχηγού της Παρί Τιάγκο Σίλβα, σύμφωνα με την οποία ο μέσος της Μαρσέιγ Ντιμίτρι Παγέ είπε στον διαιτητή στο πρόσφατο ντέρμπι πως αν συνεχίσει ο Νεϊμάρ να έχει αυτήν τη συμπεριφορά, θα τον χτυπήσει.