Ο Σαμίρ Νασρί, που δεν έχει βρει ομάδα να συνεχίσει την καριέρα του μετά την αποχώρησή του τον Ιανουάριο από την τουρκική Αντάλιασπορ, θα εκτίσει ποινή αποκλεισμού έξι μηνών για παράβαση του κανονισμού ντόπινγκ, ανακοίνωσε η UEFA.

Όλα ξεκίνησαν κατά την μετακόμιση του Γάλλου παίκτη στη Σεβίλη τη σεζόν 2016-17 (δανεικός από την Μάντσεστερ Σίτι), όταν εισήχθη σε μια κλινική των ΗΠΑ και υποβλήθηκε σε ενδοφλέβια θεραπεία βιταμινών, μια απαγορευμένη μέθοδο από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Αντι-ντόπινγκ (WADA), σύμφωνα με την UEFA.

Μετά την γνωστοποίηση του περιστατικού με την ενδοφλέβια θεραπεία βιταμινών, άνοιξε η έρευνα εναντίον του, αφού αυτή η πρακτική απαγορεύεται από τον WADA, εκτός αν, μεταξύ άλλων, ο παίκτης έχει στην κατοχή του ιατρικό πιστοποιητικό.

Ο Νασρί, με 41 διεθνείς συμμετοχές, κινδύνευε με τέσσερα χρόνια αποκλεισμό, όπως έγραψαν οι ισπανικές εφημερίδες. Ο 30χρονος παίκτης ήταν σε επαφή με τη Λας Πάλμας στην Ισπανία μετά την αποχώρησή του από την Αντάλιασπορ, αλλά πλέον θα πρέπει να περιμένει έξι μήνες πριν ξαναρχίσει την καριέρα του. Έχει, ωστόσο, τη δυνατότητα να ασκήσει έφεση κατά της ποινής του.