Μία νέα πολύ σημαντική αλλαγή στους κανονισμούς του ποδοσφαίρου είναι έτοιμη να υιοθετήσει η UEFA. Το επόμενο διάστημα η ευρωπαϊκή συνομοσπονδία πρόκειται να συναινέσει ώστε οι ομάδες να πραγματοποιούν τέσσερις αλλαγές κατά τη διάρκεια των αγώνων. Η αύξηση της έντασης των αναμετρήσεων και του αριθμού των παιχνιδιών καθιστούν απαραίτητη μία τέτοια κίνηση ώστε να προστατευθεί η υγεία των ποδοσφαιριστών. Σε προηγούμενες συνεδριάσεις της εκτελεστικής επιτροπής η UEFA είχε εγκρίνει τη δοκιμή του νέου κανονισμού σε διεθνείς διοργανώσεις γυναικείου ποδοσφαίρου Κ19 και στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ανδρών Κ21.

Τα αποτελέσματα από τη δοκιμαστική περίοδο ήταν ενθαρρυντικά και η UEFA εμφανίζεται αποφασισμένη να υιοθετήσει τον νέο κανονισμό.

Στο συνέδριό της αποφασίστηκε επίσης να μη χρησιμοποιηθεί το VAR στο επόμενο Τσάμπιονς Λιγκ, παρά το γεγονός ότι αναμένεται η έγκρισή του από το ποδοσφαιρικό συμβούλιο το Σάββατο και η χρήση του στο Μουντιάλ της Ρωσίας.

Ο πρόεδρος της UEFA Αλεξάντερ Τσέφεριν διευκρίνισε ότι ο ίδιος δεν τάσσεται ενάντια στη χρήση της τεχνολογίας που βοηθά τους διαιτητές, αλλά θεωρεί πως το VAR δεν μπορεί προς το παρόν να προσφέρει τα μέγιστα στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο.