Αδράνεια με προφανείς πολιτικές σκοπιμότητες καταλογίζει στην κυβερνητική πλειοψηφία η βουλευτής της ΔΗΣΥ, Εύη Χριστοφιλοπούλου, με αιχμή την «παύση εργασιών», όπως λέει, της Εξεταστικής Επιτροπής για την Υγεία εδώ και τρεις εβδομάδες.

Η κ. Χριστοφιλοπούλου, μέλος της Εξεταστικής Επιτροπής για την Υγεία, απέστειλε επιστολή στον πρόεδρό της, Αντώνη Μπαλωμενάκη, στην οποία αναφέρει ότι η αδράνεια αυτή καταδεικνύει την επιλογή της πλειοψηφίας να εκμεταλλευτεί πολιτικά, αποκλειστικά την υπόθεση Novartis, εγκαταλείποντας το έργο της Εξεταστικής.

«Η χρονική συγκυρία δεν είναι ασφαλώς τυχαία. Μέχρι σήμερα δεν προέκυψαν ποινικές ευθύνες πολιτικών προσώπων, σε αντίθεση με όσα είχαν προεξαγγελθεί από κυβερνητικούς παράγοντες. Παράλληλα, έρχονται διαρκώς στο φως σκανδαλώδεις πράξεις και παραλείψεις που αφορούν την περίοδο διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ: υπουργικές παρεμβάσεις στους διορισμούς του ΚΕΕΛΠΝΟ, απευθείας αναθέσεις κατά παράβαση του δημοσίου λογιστικού κ.ο.κ.» τονίζει η κ. Χριστοφιλοπούλου, υπενθυμίζοντας πως στην Επιτροπή επίκειται η συζήτηση για την φαρμακευτική δαπάνη.

Έτσι, υποστηρίζει ότι η κυβέρνηση επιδιώκει διακαώς να συρρικνώσει το ζήτημα στην υπόθεση Novartis και μόνον και της καταλογίζει «προκλητική προσπάθεια απόκρυψης της αλήθειας». «Ασφαλώς, η υπόθεση Novartis πρέπει να διερευνηθεί σε βάθος. Με απαρέγκλιτη, όμως, τήρηση όλων των δικαιοκρατικών εγγυήσεων. Και οπωσδήποτε όχι με την μεθοδευμένη κυβερνητική λασπολογία, που στηρίζεται σε σαθρό δήθεν αποδεικτικό υλικό» τονίζει το μέλος της Επιτροπής. Επισημαίνει δε ότι το ζήτημα της φαρμακευτικής δαπάνης δεν αφορά αποκλειστικά την Novartis και αναφέρει τις πολιτικές που ασκήθηκαν στον τομέα έως και την «προκλητική παράλειψη της έκδοσης δελτίου τιμών φαρμάκων το 2015, από τον τότε υπουργό Παναγιώτη Κουρουμπλή» και της «ανατιμολόγησης του Δεκεμβρίου 2016 από τον υπουργό Ανδρέα Ξανθό».

Τέλος, η κ. Χριστοφιλοπούλου ζητεί να ξεκινήσει εκ νέου η Εξεταστική, αλλιώς, όπως λέει και ο κ. Μπαλωμενάκης καθίσταται συνεργός «στην εξόφθαλμη προσπάθεια της κυβέρνησης να συσκοτιστεί η αλήθεια και να συγκαλυφθούν οι πραγματικές ευθύνες για την διόγκωση της φαρμακευτικής δαπάνης μέχρι σήμερα».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από