Εισβολή στα κεντρικά γραφεία της Novartis στη Μεταμόρφωση (φωτογραφία) έκαναν χθες νωρίς το πρωί μέλη της αναρχικής συλλογικότητας Ρουβίκωνας. Ομάδα περίπου 30 νεαρών πήδηξε από την περίφραξη, με βαριοπούλες προκάλεσε φθορές στο φυλάκιο, στην κεντρική είσοδο, σε τζαμαρίες και πέταξε κόκκινες μπογιές.
Σε ένα μακροσκελές κείμενο το οποίο ανήρτησαν στο Διαδίκτυο κάνουν ανάλυση για τα ζητήματα υγείας, τις φαρμακευτικές εταιρείες και επικεντρώνονται στην υπόθεση Novartis. Καταλήγοντας τονίζουν ότι «με τον κλάδο της υγείας δεν έχουμε τελειώσει».
Στο κείμενό τους ακόμα καταγγέλλουν την πρακτική της ανώνυμης καταγγελίας: «Οσον αφορά τα άτομα που εμπλέκονται στην υπόθεση Νovartis μέσω ανώνυμων μαρτύρων, δηλώνουμε ότι έχουν την αμέριστη αλληλεγγύη μας, μιας και εμπλέκονται μέσω μιας απαράδεκτης πρακτικής, αυτή της ανώνυμης καταγγελίας, που ορισμένοι νομιμοποίησαν μέσω νόμων και τροπολογιών, μιας πρακτικής που αντιβαίνει στην κοινή λογική ότι πρέπει να ξέρεις ποιος σε κατηγορεί ώστε να μπορείς να αντικρούσεις τις κατηγορίες».
Σε ανακοίνωσή της η εταιρεία καταδικάζει την επίθεση και απευθύνει έκκληση στις ελληνικές Αρχές «να εγγυηθούν την ασφάλεια των ανθρώπων μας».
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από