«Το 2018 θα είναι χρονιά μεγάλης πολιτικής μάχης. Σας καλώ να συμπορευτούμε, να ισχυροποιήσουμε το μέτωπο των μεταρρυθμιστικών δυνάμεων και να κερδίσουμε μια μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία αλλαγής. Αυτό αποτελεί πατριωτικό καθήκον. Μια αποδυναμωμένη χώρα με μειωμένη αξιοπιστία και δυνατότητες καθίσταται οικονομικά και γεωπολιτικά ευάλωτη» σημείωσε στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στα τοπικά μέσα ενημέρωσης της Λήμνου, ο γραμματέας της Νέας Δημοκρατίας Λευτέρης Αυγενάκης.

Ο κ. Αυγενάκης, στο πλαίσιο της διήμερης επίσκεψής του στη Λήμνο, σημείωσε μεταξύ των άλλων:

« - Η κυβέρνηση συνεχίζει τη θεσμική της κατρακύλα σε μια απέλπιδα προσπάθεια να γαντζωθεί στην εξουσία. Πανικόβλητη από τις αποτυχίες της, προσπαθεί να κρατηθεί στην καρέκλα της εξουσίας καταστρατηγώντας βασικούς δημοκρατικούς θεσμούς.

- Η συζήτηση στη Βουλή για τη Novartis εξελίχθηκε σε Βατερλό για την κυβέρνηση. Οι κατήγοροι έγιναν κατηγορούμενοι και οι "κατηγορούμενοι" κατήγοροι. Αποδείχθηκε ότι η επιχείρηση ποινικής δίωξης των αντιπάλων δεν ήταν τίποτε άλλο από πολιτική δίωξη.

- Τελικά από τη μεθόδευση της κυβέρνησης βγήκε πληγωμένη η πατρίδα. Ομως, οι δημοκρατικοί θεσμοί είναι πολύ πιο ισχυροί από αυτούς που επιδιώκουν να τους υπονομεύσουν. Το κράτος δικαίου πάντα επιβάλλεται στο παρακράτος. Εμείς ζητούμε την πλήρη διερεύνηση της υπόθεσης το ταχύτερο δυνατό. Ολα στο φως.

«Ο κ. Τσίπρας είναι επικίνδυνος»

- Αποδεικνύεται ότι ο κ. Τσίπρας είναι επικίνδυνος, όχι μόνο για την οικονομία και τα εθνικά θέματα, αλλά και την ίδια τη δημοκρατική νομιμότητα και την ανεξαρτησία των θεσμών.

- Είμαστε βέβαιοι ότι θα σκαρφιστούν και άλλα "σκάνδαλα", θα στήσουν κι άλλες προανακριτικές οι αδίστακτοι που κυβερνούν. Και θα προσπαθήσουν με κάθε τρόπο να ποινικοποιήσουν την πολιτική ζωή του τόπου. Για πρώτη φορά τα "πληρωμένα πιστόλια" του Μαξίμου δείχνουν αποσυντονισμένα. Κι άρχισαν να ασχολούνται με τη Moody's.

- Το success story εξόδου από τα Μνημόνια: Το 3ο πρόγραμμα λήγει τον Αύγουστο του 2018. Ηταν ένα πρόγραμμα αχρείαστο. Και ξεκινάει το 4ο Μνημόνιο, με ψηφισμένα μέτρα για το 2019-2020 ύψους 5,2 δισ. (μείωση συντάξεων, αφορολόγητου, εισοδημάτων). Η καραμέλα ότι βγαίνουμε από τα μνημόνια είναι μεγάλο ψέμα».

Καταληκτικά, ο κ. Αυγενάκης τόνισε: Είμαστε εδώ για να δημιουργήσουμε, με ηγέτη τον Κυριάκο Μητσοτάκη, µία Ελλάδα υγιή, δυνατή, υπερήφανη. Μια Ελλάδα που δεν φοβάται το μέλλον, γιατί έχει μάθει από τα λάθη και το παρελθόν της. Μια Ελλάδα που αγκαλιάζει όλους τους Ελληνες. Μια Ελλάδα έτοιμη να ανοιχτεί στην Ευρώπη και στον κόσμο που αλλάζει. Οι τρεις προτεραιότητες του σχεδίου µας είναι:

1.Νέες δουλειές από ιδιωτικές επενδύσεις

2.Ανασυγκρότηση του κράτους και μείωση της φορολογίας

3.Πολιτικές για τους νέους και τους πιο αδύναμους».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από