Για τις 15 Μαρτίου αναβλήθηκε η υπόθεση εκδίκασης της ΠΑΕ ΠΑΟΚ για τα σοβαρά επεισόδια που είχαν προκαλέσει οι οπαδοί του Δικεφάλου του Βορρά στο εκτός έδρας ματς με τον ΠΑΣ Γιάννινα. Ο Ολυμπιακός έδωσε το «παρών» στην εκδίκαση καθώς οι Ερυθρόλευκοι έχουν κάνει πρόσθετη παρέμβαση. Ο νομικός εκπρόσωπος των πρωταθλητών Ελλάδος Αργύρης Λίβας ζήτησε να ασκηθεί δίωξη στον ΠΑΟΚ σύμφωνα με τα άρθρα 4α και 4β. Δίωξη με βάση το 4α έχει ήδη ασκηθεί εναντίον του ΠΑΟΚ, αλλά οι Ερυθρόλευκοι ζήτησαν να γίνει δίωξη και με το 4β για να υπάρξει ποινή αφαίρεσης τριών βαθμών στον Δικέφαλο του Βορρά.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι αρχικά η δικαστής της έδρας υποστήριξε πως δεν μπορεί να γίνει επέκταση της δικαστικής δίωξης, αλλά τελικά αποδέχθηκε το αίτημα της αναβολής.

Χρήζει ιδιαίτερης μνείας πως ο νομικός εκπρόσωπος του Ολυμπιακού Αργύρης Λίβας τόνισε πως έχει στα χέρια του χαρτί από το ΠΕΑΚΙ (Πανηπειρωτικό Εθνικό Αθλητικό Κέντρο Ιωαννίνων) το οποίο αναφέρει αναλυτικά τις φθορές που έχουν προκαλέσει εντός κι εκτός γηπέδου οι οπαδοί του ΠΑΟΚ.

Θα πρέπει επίσης να σημειωθεί ότι ο Ολυμπιακός απέστειλε έγγραφο στον αθλητικό εισαγγελέα με το οποίο ζητά συμπληρωματική δίωξη ώστε να υπάρξει αφαίρεση βαθμών από τον ΠΑΟΚ.

Θα πρέπει επίσης να σημειωθεί πως αναβλήθηκε και η εκδίκαση της έφεσης του Ολυμπιακού για την τιμωρία που είχε επιβληθεί στους Ερυθρόλευκους σχετικά με όσα έγιναν μετά το τέλος του αγώνα με την ΑΕΚ. Ετσι η εκδίκαση της έφεσης των Πειραιωτών θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 1η Μαρτίου. Θυμίζουμε πως χθες ήταν προγραμματισμένη για τις 4 το απόγευμα η εκδίκαση της υπόθεσης του ΠΑΟΚ και μια ώρα αργότερα η εκδίκαση της έφεσης των Πειραιωτών. Ο Ολυμπιακός άσκησε πρόσθετη παρέμβαση στην υπόθεση του ΠΑΟΚ και ήταν αδύνατο να μπορέσει η νομική ομάδα των Ερυθρολεύκων να προλάβει και τις δύο υποθέσεις. Αυτός ήταν ο λόγος που οδήγησε στην αναβολή εκδίκασης της έφεσης των Ερυθρολεύκων. Θα πρέπει εδώ να σημειωθεί ότι οι Πειραιώτες θεωρούν ότι θα δικαιωθούν και ότι δεν πρόκειται να αφαιρεθούν βαθμοί από τον Ολυμπιακό.