Ετοιμάζεται για το μονοπάτι που ήξερε ότι θα ακολουθήσει εδώ και χρόνια. Για τη δεύτερη καριέρα του στο ποδόσφαιρο, που αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον και πολλές προσδοκίες. Αλλωστε και στο γήπεδο προπονητής ήταν. Πλησιάζει λοιπόν η ώρα που ο Εστεμπάν Καμπιάσο θα καθήσει στη γωνιά κάποιου πάγκου αναλαμβάνοντας την ευθύνη. Τι λέει το ρεπορτάζ: πως ο περίφημος Αργεντινός ήδη σχηματίζει το επιτελείο του. Εχει βρει τον βοηθό του, έχει ήδη συμφωνήσει με γυμναστή και αναζητά έναν ακόμη συνεργάτη (αναλυτής αγώνων) προκειμένου να δημιουργήσει το δικό του «τιμ». Το δίπλωμα προπονητή το έχει από τον Ιούνιο, καθώς αποφοίτησε από την περίφημη σχολή του Κοβερτσιάνο της Ιταλίας. Εχει αποφασίσει λοιπόν να ξεκουραστεί ώς το καλοκαίρι, στην πρώτη του σεζόν δίχως ποδόσφαιρο και από τον προσεχή Ιούνιο να πιάσει δουλειά. Τώρα άλλωστε ο χρόνος είναι σύμμαχος. Μόλις 38 ετών είναι ο Κούτσου που ως γνωστόν έκλεισε την ποδοσφαιρική του καριέρα στον Ολυμπιακό στο φινάλε της περασμένης σεζόν. Ο Καμπιάσο, με το βαρύ σαν ιστορία όνομα, είχε και φέτος προτάσεις να εργαστεί ως προπονητής. Τις απέρριψε όμως όλες διότι έχει αποφασίσει να μη βιαστεί. Σε ποιους «αρνήθηκε». Πρώτα από όλα στον Μπέσνικ Χάσι, ο οποίος αρχές Σεπτεμβρίου συναντήθηκε μαζί του και του πρότεινε να μπει στο δικό του τιμ, στον Ολυμπιακό. Είπε «όχι» όμως και στην πρόταση της Ιντερ, η οποία του έδωσε τα κλειδιά της δεύτερης ομάδας της, με την προοπτική να τον αξιοποιήσει στη συνέχεια. Το τρίτο «όχι» είναι πιο πρόσφατο και μάλιστα αφορούσε θέση πρώτου προπονητή στο MLS, το επαγγελματικό πρωτάθλημα των Ηνωμένων Πολιτειών.

ΚΑΝΕΙ ΠΑΤΑΓΟ

Στην ΑΕΚ δεν είναι καν βασικός. Οι σκάουτ όμως ήδη τον έχουν «σημειώσει» ψηλά στις λίστες ενόψει καλοκαιριού. Η Βασιλεία και ομάδες από Γαλλία και Ιταλία παρακολουθούν με μεγάλο ενδιαφέρον την περίπτωση του Κώστα Γαλανόπουλου (φωτογραφία) της ΑΕΚ και ο 21χρονος στο τέλος της σεζόν είναι βέβαιο πως θα γίνει… θέμα συζήτησης. Τι λένε οι σκάουτ για εκείνον; Πως τρέχει με εξαιρετικό τρόπο στο γήπεδο και κυρίως ότι παίζει κάθετα, έχοντας πέρα από τις πολλές φυσικές δυνάμεις και πολύ καλό επίπεδο πάσας. Τα υπόλοιπα, το καλοκαίρι!

QUIZ

Εύκολο, αρκεί να παρακολουθεί κάποιος με προσοχή τις εξελίξεις. Ελληνας που κάνει σπουδαία σεζόν σε σημείο που δικαίως να θεωρείται υποψήφιος MVP του πρωταθλήματος όχι μόνο δεν σκοπεύει να μείνει στα μέρη μας για καιρό, αλλά έχει αρχίσει να μαθαίνει… ρώσικα! Είναι τόσο καλή η πρόταση που έχει στα χέρια του εδώ και περίπου έναν μήνα που σχεδόν το έχει πάρει απόφαση ότι αξίζει τον κόπο να φτιάξει βαλίτσες. Και αν ο ρωσικός χειμώνας είναι δύσκολος; Το 1,2 εκατ δολάρια τον χρόνο μπορεί να τον ζεστάνει μια χαρά!

ΚΑΘΟΛΟΥ ΤΥΧΑΙΑ

Είπε τα καλύτερα ο Οσκαρ Γκαρσία για τον Αντρέ Μάρτινς (φωτογραφία) και την προσπάθεια που καταβάλλει στις προπονήσεις παρότι δεν έχει χρόνο συμμετοχής. Τον επιβράβευσε και με μερικά λεπτά παρουσίας στο χορτάρι κόντρα στον Πανιώνιο. Δεν το βάζει κάτω ο πορτογάλος μέσος που θέλει να μείνει στον Ολυμπιακό. Δεν είπε τυχαία «όχι» τέλη Ιανουαρίου στο ενδιαφέρον που έδειξε για εκείνον ο ΑΠΟΕΛ, ο οποίος προσπάθησε να τον αποκτήσει ως «ελεύθερο». Και το έκανε προτού καν οι Κύπριοι ακούσουν την ίδια απάντηση, από πλευράς των Ερυθρολεύκων.

ΑΤΙΜΗ ΜΠΑΛΑ

«Βρείτε ομάδα να φύγει» ήταν το μήνυμα του ΠΑΟΚ στους μάνατζερ του Ντιέγκο Μπίσεσβαρ (φωτογραφία) με τη λήξη του πρώτου γύρου. Οι ατζέντηδες δεν βρήκαν ομάδα που να τον καλύπτει και τον άφησαν στη Θεσσαλονίκη. Εκεί λοιπόν πρώτα ο τραυματισμός του Πέλκα και έπειτα του Ελ Καντουρί όχι απλά τον έβαλαν ξανά στο rotation αλλά τον έχουν μετατρέψει και σε πρωταγωνιστή για τον Δικέφαλο του Βορρά. Εχει προλάβει να παίξει σε έξι ματς πρωταθλήματος μέσα στο 2018 και πλέον είναι μέλος της ενδεκάδας! Αν το θελήσει η μπάλα, όλα τα… καταφέρνει!

Α ΛΑ… ΧΟΥΛΤ

Μεγάλο γκολ του Ρόμπιν Λουντ (φωτογραφία) στη Λάρισα για την πρώτη νίκη του Παναθηναϊκού εκτός έδρας έπειτα από έναν χρόνο. Μεγάλη και η επιθυμία της κυρίας Λουντ να μη φύγουν από την Αθήνα, παρότι το συμβόλαιό του εκπνέει. Η Τζάνι Λουντ έχει τέτοιον έρωτα με την πρωτεύουσα που θυμίζει τη σύζυγο του Νίκλας Χουλτ, Ρεμπέκα. Οχι, δεν λέμε ότι ο σύζυγός της θα πάει και εκείνος στην ΑΕΚ. Λέμε πως παρότι μένει ελεύθερος μπορεί να παραμείνει στον Παναθηναϊκό. Αλλωστε το συμβόλαιό του είναι από εκείνα που οι Πράσινοι μπορούν να αντέξουν!