Το νέο αίμα του ελληνικού στίβου πλαισιώνει ιδανικά τους πιο έμπειρους στη «σφιχτή» αλλά ποιοτική εννεαμελή αποστολή που θα στείλει η χώρα μας στο κορυφαίο ραντεβού του κόσμου για τον κλειστό στίβο. Οι κορυφαίοι αθλητές του κόσμου φιλοξενούνται στο Μπέρμιγχαμ όπου θα διεξαχθεί το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, με την αυλαία να ανοίγει την Πέμπτη 1η Μαρτίου και τη γιορτή του κλασικού αθλητισμού να διαρκεί έως την Κυριακή 4 Μαρτίου.

Συνολικά με τέσσερις αθλητές και πέντε αθλήτριες θα συμμετάσχει η Ελλάδα σε αυτή τη μεγάλη διοργάνωση στην οποία θα πάρουν το βάπτισμα του πυρός πέντε νέα πρόσωπα!

Για πρώτη φορά σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου θα αγωνιστούν οι Μίλτος Τεντόγλου, Εμμανουήλ Καραλής, Ραφαηλία Σπανουδάκη, Μαρία Μπελιμπασάκη και Ελισάβετ Πεσιρίδου.

Αυτοί συμπληρώνουν τις χάλκινες στην προηγούμενη διοργάνωση του Πόρτλαντ (2016) Κατερίνα Στεφανίδη (επί κοντώ), Βούλα Παπαχρήστου (τριπλούν), τον παγκόσμιο πρωταθλητή τέσσερα χρόνια νωρίτερα στο Σόποτ, Κώστα Φιλιππίδη και τον… μπαρουτοκαπνισμένο πλέον (4η συνεχόμενη συμμετοχή του σε Παγκόσμιο Κλειστού) Κώστα Δουβαλίδη.

Από την αποστολή του Πόρτλαντ (2016) θα λείψουν εφέτος ο Κώστας Μπανιώτης και η Νικόλ Κυριακοπούλου που δεν κατάφεραν να πιάσουν τα όρια πρόκρισης σε ύψος και επί κοντώ αντίστοιχα.

Ο πρώτος ταλαιπωρήθηκε αρκετά από τραυματισμούς και η δεύτερη γύρισε σχετικά γρήγορα από την εγκυμοσύνη της και σιγά σιγά βρίσκει τα βήματά της. Θα μπορούσαν να είχαν πιάσει το όριο, αλλά με βάση τον χρόνο και τα προβλήματα θα ήταν υπέρβαση. Θα τους ξαναδούμε σύντομα.

Ο Μίλτος Τεντόγλου έχει αφήσει ήδη εποχή στις «μικρές» ηλικιακά κατηγορίες και μπορεί να είναι η ευχάριστη έκπληξη στη διοργάνωση, ενώ η Μαρία Μπελιμπασάκη (κορυφαία 200άρα) επιστρέφει στα 400 μέτρα σε αυτή τη διοργάνωση, στο αγώνισμα που είχε ξεκινήσει δηλαδή ως κορασίδα.

Η Ραφαέλα Σπανουδάκη έχει πεισμώσει από την περσινή της ατυχία στο Ευρωπαϊκό Κλειστού Στίβου στο Βελιγράδι, όπου με άκυρη εκκίνηση έχασε την ευκαιρία να διεκδικήσει πρόκριση και θέλει να πάρει το αίμα της πίσω, ενώ και η Ελισάβετ Πεσιρίδου είναι σε ανοδική πορεία και θέλει να αφήσει το στίγμα της.

Οσο για τον Εμμανουήλ Καραλή που έκανε πρόσφατα παγκόσμιο ρεκόρ εφήβων, όλα είναι ανοιχτά.

Το μεγάλο στοίχημα σε αυτήν τη διοργάνωση είναι να συμπληρώσει η Κατερίνα Στεφανίδη το πενταρέ κατακτώντας το μοναδικό χρυσό μετάλλιο που της λείπει, ενώ Φιλιππίδης και Παπαχρήστου κοιτούν αρκετά ψηλά, όπως και ο Δουβαλίδης.

Η ελληνικη αποστολη

Αναλυτικά η ελληνική αποστολή με τις επιδόσεις των αθλητών και των αθλητριών, τις συμμετοχές τους, το πρόγραμμά τους, τους προπονητές τους και την καλύτερη θέση που έχουν πάρει ποτέ σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου

ΑΝΔΡΕΣ

Κώστας Φιλιππίδης (Επί κοντώ)

5η επίδοση (5,85 μ.)

5η συμμετοχή

Χρυσό μετάλλιο (2014)

Αγωνίζεται: Τελικός 4 Μαρτίου (17.00)

Προπονητής: Δημήτρης Κυτέας

Κώστας Δουβαλίδης

(60 μέτρα εμπόδια)

22η επίδοση (7.69)

4η συμμετοχή

9η θέση (2014)

Αγωνίζεται: 3 Μαρτίου (20.30)

Προπονητής: Μπάμπης Σδρόλας

Εμμανουήλ Καραλής

(Επί κοντώ)

7η επίδοση (5,78 μ.)

1η συμμετοχή

Αγωνίζεται: Τελικός 4 Μαρτίου (17.00)

Προπονητής: Βασίλης Μεγαλοοικονόμου

Μίλτος Τεντόγλου (Μήκος)

15η επίδοση (7,95 μ.)

1η συμμετοχή

Αγωνίζεται: Τελικός 2 Μαρτίου (21.35)

Προπονητής: Γιώργος Πομάσκι

ΓΥΝΑΙΚΕΣ

Κατερίνα Στεφανίδη (Επί κοντώ)

3η επίδοση (4,83 μ.)

2η συμμετοχή

Χάλκινο μετάλλιο (2016)

Αγωνίζεται: Τελικός 3 Μαρτίου (20.00)

Προπονητής: Μίτσελ Κρίερ

Βούλα Παπαχρήστου (Τριπλούν)

3η επίδοση (14,25 μ.)

2η συμμετοχή

Χάλκινο μετάλλιο (2016)

Αγωνίζεται: Τελικός 3 Μαρτίου (13.00)

Προπονητής: Γιώργος Πομάσκι

Ραφαηλία Σπανουδάκη (60 μέτρα)

38η επίδοση (7.29)

1η συμμετοχή

Αγωνίζεται: 2 Μαρτίου (12.35)

Προπονητής: Κώστας Βογιατζάκης

Μαρία Μπελιμπασάκη (400 μέτρα)

9η επίδοση (52.28)

1η συμμετοχή

Αγωνίζεται: 2 Μαρτίου (14.10)

Προπονητής: Κώστας Ηλίας

Ελισάβετ Πεσιρίδου

(60 μέτρα εμπόδια)

25η επίδοση (8.11)

1η συμμετοχή

Αγωνίζεται: 2 Μαρτίου (20.05)

Προπονήτρια: Ιωάννα Σιώμου