Δηλώνει λάτρης του 4-3-3, παρά ταύτα σε αυτές τις 50 ημέρες που βρίσκεται στον πάγκο του Ολυμπιακού έχει μπει στον πειρασμό να τα δοκιμάσει σχεδόν όλα. Πέρασε από το κλασικό για τους Ερυθρόλευκους 4-2-3-1, φλέρταρε με το 4-4-2, ρίσκαρε με επιλογές σαν αυτή του Κέβιν Μιραλάς στην κορυφή της επίθεσης κ.λπ. Αν μη τι άλλο σε αυτό το πρώτο δείγμα γραφής του Οσκαρ Γκαρσία κανείς δεν μπορεί να υποστηρίξει πως ο καταλανός τεχνικός δεν προσπαθεί να βρει λύσεις μέσα από διαφορετικές διατάξεις αλλά και μέσα από διαφορετικά πρόσωπα. Από ποδοσφαιριστές με άλλα χαρακτηριστικά που η παρουσία τους σε συγκεκριμένα τετραγωνικά του γηπέδου είναι ικανή να αλλάξει και τον χαρακτήρα του ποδοσφαίρου. Χαρακτηριστικότερο παράδειγμα: ο Οτζίτζα-Οφόε. Ο βέλγος μέσος, που ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής της Κυριακής με τον Πανιώνιο όχι μόνο διότι πέτυχε το γκολ της νίκης, αλλά γιατί θύμισε σε πολλούς ότι μπορεί να διαθέτει κυβικά box to box, όμως στην πραγματικότητα η καλύτερη θέση για εκείνον ήταν και παραμένει πίσω από τον φορ. Το καλοκαίρι ο Μπέσνικ Χάσι επέμενε στην απόκτησή του έχοντας κατά νου να τον τοποθετήσει πλάι στο αμυντικό χαφ και πίσω από τον Κώστα Φορτούνη. Είχε επίσης στο μυαλό του ο Κοσοβάρος με την παρουσία του Μάρκο Μάριν στην 11άδα και ξεκινώντας από αριστερά μια ομάδα που επί της ουσίας θα διέθετε τρία 10άρια στο χορτάρι. Η ιδέα του είχε σίγουρα μπόλικο ενδιαφέρον, δεν έδειξε όμως να έχει και μεγάλη εφαρμογή. Φέτος ο Ολυμπιακός έχει δώσει συνολικά 39 επίσημες αναμετρήσεις: Μάριν (31 συμμετοχές) Φορτούνης (30), Οφόε (26) έχουν αναμενόμενα παίξει πολύ, σπανίως όμως χώρεσαν όλοι μαζί στην ίδια ενδεκάδα. Μόλις πέντε φορές εκ των οποίων οι τέσσερις στην εποχή Χάσι που ολοκληρώθηκε τέλη Σεπτέμβρη. Τελευταία φορά έγινε στις 17/12/2017 στο Ολυμπιακός – ΠΑΣ Γιάννινα 1-0. Με τον Γκαρσία ποτέ. Και δύσκολα θα γίνει. Πόσω μάλλον στη Τούμπα την Κυριακή. Το αναφέρουμε αυτό διότι είναι και οι τρεις διαθέσιμοι (χθες ο Φορτούνης αλλά και οι Σισέ, Σεμπά προπονήθηκαν κανονικά δηλώνοντας ετοιμοπόλεμοι για την Κυριακή) αλλά μοιάζει απίθανο να χωρέσουν στην ίδια ενδεκάδα.

Αν και ακόμη είναι νωρίς, η αίσθηση που υπάρχει είναι ότι ο Οφόε θα παραμείνει στη θέση πίσω από τον φορ λειτουργώντας σαν τρίτος κεντρικός χαφ μαζί με τους Ρομαό (επιστρέφει καθώς εξέτισε την τιμωρία του) αλλά και τον Ταχτσίδη που είναι μάλλον στην καλύτερη φάση της θητείας του στον Ολυμπιακό.

Το ερωτηματικό

Δεν φαίνεται ότι θα χωρέσει στην ενδεκάδα, λοιπόν, ο Φορτούνης και μένει να δούμε τι θα γίνει με τον Μάριν που με αυτά και με αυτά είναι ο δεύτερος σκόρερ των Ερυθρόλευκων στο πρωτάθλημα. Στο εντός έδρας ντέρμπι με την ΑΕΚ ο Γερμανός έμεινε στον πάγκο και λόγω… Οφόε πήγε αριστερά ο Φορτούνης. Την Κυριακή ίσως συμβεί το αντίστροφο, ίσως και όχι. Διότι σε καλή κατάσταση αυτόν τον καιρό είναι και ο Γκιγιόμ Ζιλέ, άρα μπορεί κάλλιστα οι κεντρικοί χαφ να γίνουν τέσσερις (σε ρόμβο). Μαζί δηλαδή οι Ρομαό, Ταχτσίδης, Ζιλέ, Οφόε με Μιραλάς και Ανσαριφάρντ μπροστά. Οπως και να έχει: η απόφαση περνά γύρω από την επιλογή με τον Οτζίτζα Οφόε. Το πού θα παίξει ο Βέλγος, επιμένουμε, θα σχηματίσει και τα υπόλοιπα!

n Αύριο Πέμπτη (17.00) θα εκδικαστεί η έφεση του Ολυμπιακού κατά της αρχικής απόφασης για την αφαίρεση τριών βαθμών και την τιμωρία κεκλεισμένων δύο αγωνιστικών.