Πριν από το παιχνίδι με την Μπαρτσελόνα ο προπονητής της Τσέλσι Αντόνιο Κόντε είχε χάσει τον ύπνο του ψάχνοντας λύσεις για να αντιμετωπίσει τον Λιονέλ Μέσι. Ελεγε μάλιστα πως οι παίκτες του πρέπει να κάνουν ένα τέλειο παιχνίδι αν θέλουν να νικήσουν την Μπάρτσα. Μετά τον αγώνα ο Ιταλός μάλλον θα συνέχισε την αγρυπνία για το ανόητο λάθος των αμυντικών της ομάδας του που επέτρεψε στον Αργεντινό να πετύχει το πρώτο γκολ της καριέρας του εναντίον των Μπλε, ισοφαρίζοντας σε 1-1 τον αγώνα στο Στάμφορντ Μπριτζ.

Ο Τύπος έκανε ό,τι μπορούσε για να θυμίσει στον Μέσι πως η Τσέλσι ήταν μία από τις ελάχιστες αντιπάλους που έχει αντιμετωπίσει και δεν έχει σκοράρει. Στον ένατο αγώνα και έπειτα από 730 αγωνιστικά λεπτά και 30 σουτ, ο άσος της Μπάρτσα πήρε το μολύβι και τσέκαρε δίπλα στο όνομα της αγγλικής ομάδας, προσθέτοντάς τη στα θύματά του.

Φαίνεται πως η φετινή σεζόν είναι η χρονιά των «πρώτων φορών» για τον Μέσι, αφού φέτος νίκησε και τον Τζιανλουίτζι Μπουφόν.

Το γκολ των Καταλανών σημειώθηκε στο 75ο λεπτό και προήλθε από σοβαρό λάθος των αμυντικών της Τσέλσι. Ο Ινιέστα κατάφερε να κλέψει την μπάλα και στη συνέχεια έδωσε την ασίστ στον Μέσι που δεν δυσκολεύτηκε να νικήσει τον Κουρτουά. Οι Μπλε είχαν προηγηθεί στο 62′ με σουτ έξω από την περιοχή του σπεσιαλίστα σε τέτοιες προσπάθειες Γουίλιαμ. Στο πρώτο ημίχρονο σε παρόμοιες προσπάθειες του ίδιου παίκτη η μπάλα τράνταξε δύο φορές τα δοκάρια του Τερ Στέγκεν.

Να υπογραμμιστεί πως το γκολ του Μέσι είναι το πρώτο εκτός έδρας που σημειώνει η Μπαρτσελόνα ύστερα από 453 ημέρες και 560 αγωνιστικά λεπτά. Η προηγούμενη φορά που είχαν πανηγυρίσει ξανά οι Μπλαουγκράνα γκολ μακριά από το Καμπ Νου ήταν στις 23 Νοεμβρίου 2016 στο Σέλτικ Παρκ, εναντίον της Σέλτικ για τους ομίλους.

Ενα «παιδί» της Μπάρτσα που αγωνίζεται πια στην Τσέλσι, ο Σεσκ Φάμπρεγας δήλωσε μετά τον αγώνα πως στον επαναληπτικό θα είναι αυτοκτονία η ομάδα του να παίξει αμυντικά. «Πρέπει να επιτεθούμε και να πετύχουμε γκολ γιατί 90 λεπτά στο Καμπ Νου είναι μια αιωνιότητα, μια αποστολή αυτοκτονίας» είπε χαρακτηριστικά.

Περίπατος στο Μόναχο

Στο Μόναχο η Μπάγερν εξασφάλισε ουσιαστικά την παρουσία της στα προημιτελικά συντρίβοντας με 5-0 την αήττητη μέχρι χθες Μπεσίκτας.

Είναι χαρακτηριστικό πως όσα τέρματα δέχτηκε τη χθεσινή βραδιά η τουρκική ομάδα τα είχε δεχτεί σε έξι αγώνες στους ομίλους.

Σημείο καμπής για την εξέλιξη του αγώνα αποδείχτηκε η αποβολή του Βίντα στο 17′, όταν ανέτρεψε ως τελευταίος αμυντικός τον Λεβαντόφσκι.

Στη συνέχεια η Μπεσίκτας μετατράπηκε σε παιχνίδι στα χέρια των δαιμονισμένων παικτών της Μπάγερν που άνοιξαν το σκορ στο 43′ με τον Μίλερ. Στην επανάληψη σημειώθηκαν τέσσερα ακόμα γκολ από τους Κομάν (52′), Μίλερ (63′) και Λεβαντόφσκι (79′, 88′).