Αργησε λίγο αλλά το πήρε απόφαση ο Ολυμπιακός και ψάχνει πλέον παίκτη, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θα φύγει κάποιος από τους ήδη υπάρχοντες ξένους. Η απώλεια του Κυπέλλου από την ΑΕΚ, αλλά το κυριότερο με τραγική εμφάνιση, ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι.

Ετσι οι Πειραιώτες σκανάρουν την αγορά που είναι ουσιαστικά made in China, καθώς σχεδόν όλοι οι ελεύθεροι Αμερικανοί έχουν παίξει (ή έπαιζαν μέχρι τώρα) στο εν λόγω πρωτάθλημα, που είναι βατό, αλλά το κυριότερο πολύ κερδοφόρο και για λίγους μήνες.

Ο Λάνγκφορντ, πρώτος σκόρερ δύο φορές παλαιότερα στην Ευρωλίγκα, θα φάνταζε κάτι εντυπωσιακό αν ήταν σε καλή κατάσταση, αλλά ο κόουτς Σφαιρόπουλος και πιο παλιά ήταν αρνητικός δεδομένου ότι δεν έχει αφήσει καλή εικόνα ο παίκτης φέτος και είχε και πρόβλημα τραυματισμού.

Από εκεί και πέρα υπάρχουν κάποιοι που μπορούν –θεωρητικά –να δώσουν το κάτι παραπάνω, όπως για παράδειγμα ο Λαμάρ Πάτερσον (27 χρ. – 1,96 μ.) ο οποίος είχε απασχολήσει και πέρυσι τους ερυθρόλευκους πριν συμφωνήσει με την Τορίνο. Ο Ολυμπιακός έχει μπροστά του ακριβώς μία εβδομάδα για να προλάβει και την προθεσμία της Ευρωλίγκας.