Ο Θανάσης δεν μπόρεσε να… δραπετεύσει όπως πέρυσι και έμεινε στην Αθήνα, ο (πρεσβύτερος αδελφός) Φράνσις βρίσκεται στη Σπάρτη και ο μπαμπάς Τσαρλς χαμογελάει στον Παράδεισο, αλλά η οικογενειακή θαλπωρή δεν έλειψε από τον Γιάννη στο Λος Αντζελες…

Στο πλάι του είχε ως φύλακα άγγελο και συνάμα κέρβερο τη μαμά Βερόνικα και τα δύο μικρότερα αδέρφια του, τον Κώστα και τον Αλέξανδρο. «Για τα δυο παιδιά χάρηκα περισσότερο από οτιδήποτε άλλο σε αυτό το All Star Game. Ηρθαν εδώ να με δουν και να μου συμπαρασταθούν, έβγαλαν φωτογραφίες με τους σταρ του ΝΒΑ, με το συγκρότημα των Migos και με άλλους διάσημους και όλοι μαζί περάσαμε υπέροχα» εξομολογήθηκε ο Γιάννης Αντετοκούνμπο την ώρα που τους αγκάλιαζε στη συνέντευξη Τύπου και τους… εξέθετε στο κάδρο της παγκόσμιας δημοσιότητας!

Στη δεύτερη παρουσία του στο Αll Star Game του ΝΒΑ ο σούπερ σταρ των Mπακς βρέθηκε πάλι στη λάθος πλευρά, καθώς μετά την περσινή ήττα της Ανατολής, χθες τα ξημερώματα ως μέλος της ομάδας του Στεφ Κάρι είδε τον ΛεΜπρον Τζέιμς (29 π., 10 ρ., 8 ασ.) να του(ς) παίρνει την μπουκιά από το στόμα και μάλιστα δύο φορές μέσα σε 34 δευτερόλεπτα: πρώτα με το finger roll με το οποίο διαμόρφωσε το 146-145 (για να ακολουθήσει, διά χειρός Ράσελ Γουέστμπρουκ, το 148-145) και ύστερα με τη… λυσσασμένη άμυνα που έπαιξε μαζί με τον Κέβιν Ντουράντ απέναντι στον Κάρι και στον ΝτεΜαρ ντε Ρόζαν στα τελευταία δέκα δευτερόλεπτα όταν τους στρίμωξαν στη γωνία και τους στραγγάλισαν!

Στο αμέσως προηγούμενο κλικ ο Γιάννης θα μπορούσε να γίνει ο ήρωας του αγώνα, αλλά ενώ καραδοκούσε μέσα στη ρακέτα είδε με θλίψη του τον Ντε Ρόζαν να πατάει την τελική γραμμή και… πάπαλα!

«Πρότυπο»

«Στενοχωριέμαι όταν χάνω, αλλά πέσαμε στην περίπτωση του ΛεΜπρον που έδειξε πόσο μεγάλος παίκτης είναι και για ποιον λόγο αποτελεί πρότυπο όχι μόνο των παιδιών, αλλά και όλων των παικτών για όσα κάνει μέσα και έξω από το γήπεδο» σχολίασε ο Αντετοκούνμπο. «Πέρασα ωραία αυτές τις τρεις ημέρες στο Λος Αντζελες, το ευχαριστήθηκα μαζί με την οικογένειά μου, γνωρίστηκα καλύτερα με κάποιους παίκτες, αλλά το διάλειμμα τελείωσε. Ξαναβάζω το κεφάλι μέσα και γυρίζω στο Μιλγουόκι διότι έχω αφήσει μια δουλειά στη μέση». Μετά τους τριάντα πόντους στην περσινή παρθενική εμφάνισή του σε All Star Game, στη Νέα Ορλεάνη, χθες ο έλληνας φόργουορντ «έγραψε» 16 (με 6/14 σουτ και 4/6 βολές), επτά ριμπάουντ, δύο ασίστ και μία εκκωφαντική τάπα στο λέι απ του Κέμπα Γουόκερ που ξεσήκωσε ολόκληρο το γήπεδο και έκανε τον Στεφ Κάρι να αλαλάζει!

Αυτοί οι αλαλαγμοί έχουν καταντήσει ρουτίνα για τον Γιάννη, άλλωστε είναι πολύ νωπές οι εντυπώσεις από το «κάρφωμα του θανάτου» που έκανε στο Madison Square Garden της Νέας Υόρκης πηδώντας πάνω από τον δόλιο τον Τιμ Χάρνταγουεϊ. «Δεν τον είδα καν» εξήγησε στα «ΝΕΑ» για να συμπληρώσει συγκινημένος ότι «τόσο ψηλά σε αυτή τη φάση δεν ανέβηκα μόνος μου, αλλά με σήκωσε από εκεί ψηλά ο πατέρας μου»!

Στην ανάπαυλα ο Αντετοκούνμπο άλλαξε παπούτσια και μετά τα κόκκινα φόρεσε ένα ζευγάρι μπλε, «χωρίς ιδιαίτερο λόγο, για το… χάζι, όπως το κάνουν πολλοί παίκτες». Αυτό που δεν αλλάζει πάντως είναι «ο καημός μου να πάρω ένα μετάλλιο ή ακόμη και ένα τρόπαιο με την Εθνική για να το χαρεί όλη η Ελλάδα».