Για νέα επιδείνωση του καιρού από το βράδυ της Καθαράς Δευτέρας, με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες κατά διαστήματα και τις χιονοπτώσεις στα ορεινά καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της βόρειας χώρας, προειδοποιεί η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Πιο αναλυτικά, θα επηρεαστούν περισσότερο το βράδυ της Καθαράς Δευτέρας, η Κέρκυρα και η Πελοπόννησος, ενώ χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της κεντρικής και βόρειας χώρας καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της δυτικής και κεντρικής Μακεδονίας, της Θεσσαλίας (από τα 700 μέτρα) και της Ηπείρου (από τα 800 μέτρα).

Την Τρίτη, τα φαινόμενα θα πλήττουν κατά διαστήματα το Ιόνιο, τη δυτική και νότια Πελοπόννησο και πιθανόν τη δυτική Στερεά, την Ήπειρο και την Κρήτη (κυρίως δυτική και νότια). Ενώ βαθμιαία θα επηρεαστούν τα Δωδεκάνησα και πιθανόν οι Κυκλάδες, από το βράδυ τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και πιθανόν η κεντρική Στερεά και η Θεσσαλία.

Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της δυτικής και κεντρικής Μακεδονίας και Θεσσαλίας (από 600-700 μέτρα) και Ηπείρου και κεντρικής Στερεάς (από 700-800 μέτρα).

Την Τετάρτη, θα επηρεαστούν κατά διαστήματα το Ιόνιο, η δυτική και νότια Πελοπόννησος, η δυτικής Στερεά, η Ήπειρος, η Κρήτη (κυρίως δυτική και νότια), τα Δωδεκάνησα, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, η κεντρική Στερεά, η Θεσσαλία και πιθανόν οι Κυκλάδες και η κεντρική Μακεδονία. Από το μεσημέρι τα νησιά του βόρειου Αιγαίου και πιθανόν η Θράκη και η Ανατολική Μακεδονία.

Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά και νωρίς το πρωί και σε ημιορεινές περιοχές της δυτικής και κεντρικής Μακεδονίας και Θεσσαλίας (από 700-800 μέτρα) και της Ηπείρου και Κεντρικής Στερεάς (από 800 μέτρα).

Την Πέμπτη, τα έντονα φαινόμενα θα διατηρηθούν αρχικά στα παραπάνω περιοχές αλλά μέχρι το βράδυ θα περιοριστούν κυρίως στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Κούλουμα με βροχές και συννεφιές

Άστατος θα είναι την Καθαρά Δευτέρα ο καιρός σε όλη τη χώρα καθώς

αναμένεται να σημειωθούν τοπικές βροχές στις περισσότερες περιοχές της

Ελλάδας.

Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές στο ιόνιο και τα ηπειρωτικά ενώ βαθμιαία τα φαινόμενα θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα βορειοδυτικά ορεινά ενώ η θερμοκρασία θα είναι σε πτώση.

Aττική

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με ασθενείς τοπικές βροχές από τις απογευματινές ώρες θα έχει η Αττική. Οι άνεμοι βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ και η θερμοκρασία από 8 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Νεφώσεις με ασθενείς τοπικές βροχές θα έχει και η Θεσσαλονίκη. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και η θερμοκρασία από 7 έως 10 βαθμούς.

Μακεδονία, Θράκη

καιρος: νεφώσεις με τοπικές βροχές στη Μακεδονία. λίγα χιονιά στα ορεινά κυριως της Μακεδονίας.

ανεμοι: ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 4 και στα ανατολικά 5 μποφορ.

θερμοκρασια: απο 01 εως 10 βαθμους κελσιου.

Νησια Ιόνιου, Ήπειρος, δυτική Στέρεα, δυτική Πελοπόννησος

καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχες που απο το μεσημέρι θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν σποραδικες καταιγιδες. λίγα χιονιά στα ορεινά κυριως της ηπείρου.

ανεμοι: νότιοι 3 με 4 και τοπικα στο ιόνιο εως 5 μποφορ.

θερμοκρασία: απο 07 εως 15 βαθμούς κελσίου. στην Ήπειρο 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στέρεα, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

καιρος: νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές που απο το απόγευμα θα ενταθούν και κυρίως στην Πελοπόννησο θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες.

ανεμοι: βορειοανατολικοί 3 με 4 και τοπικά στα βόρεια 5 μποφόρ.

θερμοκρασια: απο 05 εως 15 βαθμούς κελσίου.

Κυκλάδες, Κρητη

Νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με ασθενείς τοπικές βροχές κυρίως στα δυτικά. Από το βράδυ τα φαινόμενα θα ενταθούν και εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες. Η θερμοκρασία από 10 εως 17 βαθμους κελσιου.

Νησια ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και η θερμοκρασία από 11 έως 17 βαθμούς.