Ο Μαρτέν Φουρκάντ κατέκτησε την πρώτη θέση στα 15 χιλιόμετρα μαζικής εκκίνησης ανδρών του διάθλου, στο πλαίσιο των Αγώνων της Πιονγκτσάνγκ, και έγινε ο πιο επιτυχημένος Γάλλος αθλητής στην Ιστορία των Χειμερινών Ολυμπιακών, με τέσσερα χρυσά μετάλλια στην κατοχή του.

Με την επιτυχία του, ο 29χρονος αθλητής ξεπέρασε τον Ζαν-Κλοντ Κιλί, ο οποίος είχε πάρει τρία χρυσά μετάλλια στους Χειμερινούς της Γκρενόμπλ το 1968. Ο Φουρκάντ έχει πάρει ακόμη στους Αγώνες της Πιονγκτσάνγκ ένα χρυσό μετάλλιο στο πουρσουίτ 12,5 χιλιομέτρων, καθώς και δύο χρυσά στο Σότσι το 2014 (στο ατομικό 20 χιλιομέτρων και το πουρσουίτ 12,5 χιλιομέτρων), ενώ στην κατοχή του διαθέτει και δύο ασημένια μετάλλια (σ.σ. ένα στο Βανκούβερ το 2010 και ένα στο Σότσι).

Ο Φουρκάντ ολοκλήρωσε την προσπάθειά του στα 15 χιλιόμετρα μαζικής εκκίνησης σε 35:47.3 και κατέκτησε στο «photo finish» τη νίκη, καθώς ο Γερμανός Ζίμον Σεμπ, ο οποίος πήρε τελικά το ασημένιο μετάλλιο, είχε την ίδια επίδοση (35:47.3). Την τρίτη θέση και το χάλκινο μετάλλιο πήρε ο Νορβηγός Εμίλ Χέγκλε Σβέντσεν (35:58.5).