Λίγες ώρες πριν ξαναδεί το όνομά του στην κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης, ο Ρότζερ Φέντερερ κατέκτησε τον 97ο τίτλο στην καριέρα του. Ο Ελβετός τενίστας χρειάστηκε μόνο 55 λεπτά για να νικήσει στον τελικό του τουρνουά στο Ρότερνταμ τον 26χρονο Βούλγαρο Γκριγκόρ Ντιμιτρόφ (Νο5) με 6-2, 6-2. Αυτή ήταν η 7η νίκη του 36χρονου Φέντερερ επί του Ντιμιτρόφ, στις οποίες ο Ελβετός μετρά μόλις δύο χαμένα σετ, ενώ παραμένει αήττητος την τρέχουσα σεζόν με ρεκόρ 12-0 (16-0 μαζί με τους αγώνες του στο Hopman Cup)!

Τη Δευτέρα, ο Ρότζερ Φέντερερ επιστρέφει στο Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης -ο γηραιότερος τενίστας στην ιστορία στο Νο1- για πρώτη φορά από τον Νοέμβριο του 2012 έχοντας πλέον διαφορά 345 βαθμών από τον δεύτερο Ράφα Ναδάλ. Στις 26 Φεβρουαρίου αρχίζει το τουρνουά του Ντουμπάι, στο οποίο αν αποφασίσει να συμμετάσχει, θα έχει την ευκαιρία να ξεφύγει ακόμη περισσότερο από τον Ισπανό, πριν τα αμερικανικά Masters.

Ανάμεσα στους στόχους του Φέντερερ πλέον είναι όχι μόνο να διευρύνει το δικό του ρεκόρ των 302 εβδομάδων, τουλάχιστον μέχρι την ολοκλήρωση του Indian Wells (18/3), αλλά και να αυξήσει σε 100 τους τίτλους στην καριέρα του κι ενώ πρώτος στην ιστορία παραμένει ο Τζίμι Κόνορς με 109!