Μία εβδομάδα. Τόσο έλειψε ο Οσκαρ Γκαρσία από τον Ολυμπιακό. Μία εβδομάδα από εκείνες που δεν ξεχνιούνται εύκολα, μιας και αφενός ο Καταλανός πέρασε ένα πρόβλημα υγείας που τον ανάγκασε σε επέμβαση (αφαίρεση σκωληκοειδίτιδας), αφετέρου η ομάδα βρέθηκε εκτροχιασμένη από τους στόχους της. Ο αποκλεισμός από το Κύπελλο, η ισοπαλία στο Περιστέρι, η αφαίρεση τριών βαθμών και η τιμωρία της έδρας (κεκλεισμένων) για τα ματς με Πανιώνιο και Παναθηναϊκό. Μια κατάσταση εντελώς διαφορετική από εκείνη που επικρατούσε ώς την περασμένη Τετάρτη όταν ο 44χρονος προπονητής έμπαινε εσπευσμένα στο νοσοκομείο.

Με πειθαρχία

Ο Γκαρσία πέρασε και άλλες φορές από τον Ρέντη σε αυτή την εβδομάδα. Πήγε λίγο το Σάββατο για να μιλήσει στους ποδοσφαιριστές, πήγε και την Τρίτη για να ρυθμίσει κάποιες λεπτομέρειες που θα επανέφεραν τόσο τον ίδιο όσο και την ομάδα στη ρουτίνα της. Από χθες όμως επί της ουσίας έπιασε δουλειά, οπότε το 24ωρο που μόλις πέρασε μοιάζει με μια δική του δεύτερη αφετηρία στο μεγάλο Λιμάνι. Το πρόγραμμα στο αθλητικό κέντρο της ομάδας περιελάμβανε δύο προπονήσεις. Πριν όμως η ομάδα βγει στο γήπεδο το πρωί, ο Καταλανός τους μάζεψε όλους γύρω του θέλοντας να πει δυο λόγια, που μοιάζουν με την πυξίδα στο ταξίδι που υπάρχει μπροστά ώς το φινάλε της σεζόν. Σε αυτό το δύσκολο τελευταίο κομμάτι της σεζόν. «Θέλω να είμαστε όλοι ενωμένοι, όπως πρέπει. Nα δουλέψουμε καλά και με πειθαρχία. Στα δύσκολα φαίνονται και οι μεγάλες ομάδες, και όλοι όσοι τις απαρτίζουν. Πρέπει να ανασυνταχθούμε και να συνεχίσουμε. Να προσπαθήσουμε και να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό ώς το τέλος» ήταν τα λόγια του σε μια ομιλία που προφανώς είχε τον σκοπό της σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία. Τώρα που ο Ολυμπιακός πρέπει αμέσως να βγάλει αντίδραση στο χορτάρι. Δεν μπορούν οι Πειραιώτες να τα παρατήσουν. Είναι υποχρεωμένοι στα χρώματα που φορούν, αλλά και στον κόσμο της ομάδας, να δείξουν και να αποδείξουν ότι θα παλέψουν ώς το τέλος κόντρα σε όλους και όλα.

Απουσίες

Αγωνιστικά, ενόψει Πανιωνίου τα προβλήματα δεν είναι λίγα. Μισή εντεκάδα μπορεί να απουσιάσει. Η τιμωρία του Ρομαό (θα εκτίσει τη δεύτερη αγωνιστική της ποινής του) και οι τραυματισμοί των Ταχτσίδη, Σισέ, Μιραλάς και Φορτούνη συνθέτουν ένα ούτως ή άλλως δύσκολο παζλ. Βεβαίως σήμερα είναι Πέμπτη και ώς την Κυριακή υπάρχει αρκετός χρόνος. Από τους τραυματίες σχεδόν σίγουρα δεν προλαβαίνει το ματς της Κυριακής ο Ταχτσίδης. Για τους άλλους «παίζεται», με διαφορετικές πιθανότητες για τον καθέναν. Οπως και να ‘χει όμως σε αυτή την κεκλεισμένων των θυρών αναμέτρηση ο Ολυμπιακός επιβάλλεται να ξαναβρεί τον δρόμο για τις νίκες. Να επιστρέψει σε ένα μονοπάτι που έχασε από τις 21/1 (Ολυμπιακός – Ξάνθη 3-0).